Nyheder

Farvning af påskeæg er en hyggelig familieaktivitet, som altid er populær; og især når man benytter blomster, urter og løgskaller til at farve dem.

En ÆGstra påskeoplevelse

En ÆGstra påskeoplevelse

Æg betyder nyt liv og forårets komme! Det fejrer Det Grønne Museum med aktiviteter og historier om æg i hele påsken. Her kan du og familien blive klogere på æggets, og ikke mindst hønsenes, historie.

I tusindvis af år har årstidernes skiften og dyrenes liv været afgørende rammer for landbrugssamfundet. Foråret…

Læs mere
Et smukt foto af en kronhjort - taget af Lars Kjærgaard Jespersen

Ny fotoudstilling åbner 28 marts

Ny fotoudstilling åbner 28 marts

I samarbejde med Danmarks Jægerforbund indvier Det Grønne Museum d. 28. marts en anderledes fotoudstilling med fokus på levende dyr og smuk natur – men set med jægernes skarpe øjne.

Det er nok de færreste, der umiddelbart vil tænke på fotos, når talen falder på en jægers pletskud! Men det…

Læs mere
Radsåmaskine fra siden

Månedens Genstand ser dagens lys

Månedens Genstand ser dagens lys

Som noget nyt ved Det Grønne Museum, så vil museets leder for bevaringsafdelingen, Esben Bøgh Sørensen, hver måned udvælge en spændende genstand, som ikke indgår i udstillingerne lige nu, og fortælle om den og dens interessante historie.

Man kan finde disse fortællinger på hjemmesiden under menupunktet Viden –> Månedens genstand.

Læs mere
Ræv med kragefugl af Søren Lund

Hvad skal vi udstille

Hvad skal vi udstille?

 En jagtoplevelse er altid en betagende naturoplevelse; og mange jægere går ikke kun på jagt efter dyr med våben i hånden. Ofte skyder de også løs med kameraet når naturoplevelserne skal dokumenteres.

I samarbejde med Danmarks Jægerforbund har museet fået mulighed for at skumme fløden og vælge og vrage blandt Magasinet…

Læs mere
Polakhusets ene lejlighed

Polakhuset er midlertidigt lukket

Polakhuset er midlertidigt lukket

Frem til d. 6 maj er Polakhuset lukket for museets gæster, da vi er i fuld gang med at flytte rundt inden i huset og dets to lejligheder.

Når det hele står færdigt i starten af maj, så vil vores formidling omkring landboliv fra Polakhuset være flyttet fra den lejlighed, som…

Læs mere
Der smages på slagterlaugets medisterpølse

Opgradering af Levende Lørdag

Markant opgradering af ’Levende Lørdag’

Tilbuddet ’Levende Lørdag’, som museet afholder den første lørdag i udvalgte måneder, bliver i 2023 voldsomt opgraderet i forhold til mængden af tilbud og dermed også langt mere levende for de besøgende.

Allerede d. 4. marts kan man første gang opleve en sand byge af spændende ‘Levende…

Læs mere
To gæster ved at så træfrø

Museets gæster såede en to fodboldbaner stor skov

Museets gæster såede en to fodboldbaner stor skov

I løbet af vinterferien var der masser af glade gæster, i alle aldre, der deltog i de mange gratis aktiviteter ved Det Grønne Museum, og som var med til at skabe en god start på museets 2023 sæson.

Med fokus på skoven og træ som materiale var…

Læs mere
Fastelavnstraditioner

Fastelavnstraditioner

Fastelavnstraditioner

Fastelavn kom til Danmark i 1300-tallet med tyske handelsfolk, som kaldte den ’Fasteabend’, som betyder aftenen før fasten. I 40 dage derefter måtte man ikke spise kød, men udelukkende brød, grød og fisk og præsterne opfordrede tillige til seksuel afholdenhed!

Når man nu skulle lide afsavn så længe, festede folk aftenen før, fasten gik…

Læs mere
Ærtemos med korender

Det Grønne Museum fejrer Bælgfrugternes dag

Det Grønne Museum fejrer Bælgfrugternes dag

Danskerne spiser for lidt bælgfrugter. På Bælgfrugternes Dag, fredag 10. februar, viser kokke og madprofessionelle vejen til velsmagende linser, bønner og ærter.

Danskerne spiser i gennemsnit 2g bælgfrugter om dagen, og det er meget langt fra de 100g, som de officielle kostråd anbefaler os at spise.

Bælgfrugternes Dag er…

Læs mere
Der bliver fortalt og formidlet spændende viden omkring skoven i udstillingen STORT.

Vi udvider med et nyt laug

Vi udvider med et nyt laug.

Ved Det Grønne Museum formidler vi blandt andet skovens kulturhistorie, og hvis du f.eks. er (tidligere) skovarbejder, motorsavsentusiast, snittespecialist eller på anden måde en brændende ildsjæl i forhold til træ og skov, så kan du nu komme med på holdet og få unikke oplevelser som frivillig ved Det Grønne…

Læs mere