Det Grønne Museums Danmarkshistorie
På Det Grønne Museum er vi i gang med en spændende ny fase i udviklingen af vores kommende udstilling (Det Grønne Museums Danmarkshistorie), der vil fortælle danmarkshistorien på en helt ny måde – med fokus på jagt, skov, landbrug og mad.
Med denne udstilling er det målet at skabe en omfattende udstilling, der kaster lys over Danmarkshistorien fra 1950 og frem til nutiden. Udstillingen kommer til at tage beskueren med på en fascinerende rejse gennem historien om jagt, skovbrug, landbrug og mad i Danmark – samlet i en stor levende og interaktiv fortælling.
Dette ambitiøse udstillingsprojekt går nu ind i sin næste fase. Vi har nu valgt fem anerkendte arkitekter til at udarbejde forslag på udstillingen og byde på opførelsen af den.
Disse fem er:
Event Communications, UK
Kvorning Design & Kommunikation, DK
JAC studios / Heijmerink Wagemakers, DK/NL
No Parking, DK
Yoke, DK
Med deres ekspertise i at formidle historier gennem innovative udstillingsdesigns har disse fem virksomheder allerede vist sig som værdifulde bidragydere til museernes verden. Deres erfaringer med at skabe engagerende og interaktive udstillinger bevirker, at vi kan forvente fem ideer til den kommende udstilling af særdeles høj kvalitet.
Første møde
I dag mødes Det Grønne Museum med disse fem virksomheder for første gang for at præsentere de fysiske rammer og nogle af de genstande, der skal danne grundlag for Det Grønne Museums Danmarkshistorie.
Dette møde markerer begyndelsen på et spændende samarbejde, hvor eksperter inden for udstillingsdesign, kulturformidling og historiefortælling skal arbejde sammen for at skabe en bemærkelsesværdig udstilling.
I de kommende to måneder vil de fem udvalgte virksomheder arbejde intenst på at udvikle deres tilbud og konceptforslag til udstillingen. Hver virksomhed vil sandsynligvis bringe deres unikke tilgang og idéer til bordet, og Det Grønne Museum kan forvente at se en bred vifte af kreativitet og innovation.
Åbning i 2025
Udstillingen, der er planlagt til at åbne i 2025, har potentiale til at blive et vigtigt kulturelt og historisk bidrag til Danmark. Den vil ikke kun give besøgende mulighed for at fordybe sig i landets historie fra efterkrigstiden og frem til i dag, men vil også forklare, hvorfor vi er, hvor vi er i dag – og måske endda kunne give gæsterne nogle tanker og ideer om, hvor vi er på vej hen.
Som Danmarks nationale museum med ansvar for jagt, skov, landbrug og mad, er det en spændende tid for Det Grønne Museum, og vi glæder os til at skabe en inspirerende udstilling, der fortæller Danmarkshistorien på en helt ny måde.