Fantastisk dag på børnekulturfestivalen!

Børnene lytter interesseret.

Der blev lyttet, lært og afprøvet til Børnekulturfestival 2024.

I går havde vi den store fornøjelse at være en del af Børnekulturfestivalen på Gammel Estrup, og det var en dag fyldt med smil, latter og masser af læring!

Alle børnehaver og indskolingsklasser i Norddjurs var inviteret til en gratis dag fyldt med spændende oplevelser under temaet “Det vi bygger”. Det Grønne Museum, sammen med andre fantastiske kulturaktører som Museum Østjylland, Kattegatcentret, Kulturskolen Norddjurs, Norddjurs Biblioteker, Reno Djurs, Norddjurs Skoletjeneste og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, bød børnene velkommen til en dag med aktiviteter, der engagerede og inspirerede de 3-8-årige.

Vi kunne se begejstringen i børnenes øjne, mens de deltog i vores aktiviteter og lærte mere om jagt, skov, landbrug og mad. Vejret var med os, og det bidrog til den allerede fantastiske stemning.

Det Grønne Museum præsenterede fire spændende stande, der hver repræsenterede et af vores fire faglige hovedområder:

Skoven: Her byggede børnene med træ og konstruerede en kubikmeter.

Landbrug: Her byggede vi højt og langt med halmballer.

Mad: Vi lavede en alternativ madpyramide ved at bygge med kroppens byggesten.

Jagt: Vi byggede fødevarekæder fra naturens verden med billeder og figurer.

Festivalen var arrangeret af Norddjurs Kommunes børnekulturnetværk i samarbejde med Skole- og dagtilbud i Norddjurs Kommune, Norddjurs Skoletjeneste og Børne- og ungdomsudvalget. Formålet med festivalen er at skabe flere møder mellem kommunens børn og den lokale kunst og kultur, og vi er stolte af at kunne bidrage til denne fantastiske begivenhed.

Børnekulturfestivalen er en god mulighed for børnene i Norddjurs Kommune til at udforske og lære om vores kulturarv på en sjov og interaktiv måde. Ved at deltage i forskellige aktiviteter, der spænder over jagt, skov, landbrug og mad, får børnene en dybere forståelse af vores historie og kultur, samtidig med at de har det sjovt.

Vi havde over 300 deltagende børn på dagen, hvilket gjorde det til en livlig og festlig begivenhed. Børnene og deres lærere var meget begejstrede for de forskellige stande og de aktiviteter, der blev tilbudt. Vi er taknemmelige for alle de positive tilbagemeldinger, vi har modtaget, og ser allerede frem til næste års festival.

Vi glæder os til at dele endnu flere skønne øjeblikke med jer alle i fremtiden. Tak til alle der deltog og gjorde dagen uforglemmelig!