Efterårsferien på Det Grønne Museum

I efterårsferien står aktiviteterne på Det Grønne Museum, Gl. Estrup, i buejagtens og vildtets tegn. Tag familien eller vennerne under armen, kom til Det Grønne Museum og mærk historien. Vi tilbyder et væld af aktiviteter både ude og inde fyldt med dufte, smage og de bedste jagtfortællinger.

Gå på opdagelse i pop-up-udstillingen LYDLØS – På jagt med bue og pil, saml jeres helt egen pil, prøv kræfter med et af historiens ældste jagtvåben på den spektakulære buebane på museets smukke udeområde og gå på oplevelse på en digital jagttur, hvor du følger en lydfortælling om jagtens historie og jagtformer. Hele dagen krydres med duft og smagsprøver på vildt og efterår fra de historiske gryder og pander i Madens Hus og Historisk Værksted.

Entreen er gratis for børn og unge under 18 år og koster 100kr for voksne.

Alt i alt bliver det Djurslands bedste efterårsferie!

Efterårsferien er fyldt med aktiviteter

Aktivitetspakke: Digital jagttur / pileværksted / buebane

Vi har lavet en samlet en aktivitetspakke, der henvender sig til alle aldre, og som giver garanti for sjov, udfordring og viden. Her får du tre aktiviteter med i prisen: Den digitale jagttur, pileværkstedet og buebanen.

Du kommer med pakken hele rundt på museets store udeområde, samtidigt med du kommer rundt i jagthistorien. I pileværkstedet kan du give en pil dit eget særkeden og på buebanen kan du test både pil og evner mod målskiverne.

Den samlede pris for alle aktiviteterne er 35 kr. Læs mere her.

Trækker buebanen mest, kan den prøves med museets pile for 20 kr.

LYDLØS – På jagt med bue og pil

Lydløs jagt med bue og pil

Når jægernes tager på jagt med buen, gælder det om at være så lydløs og forsigtig, at vildtet aldrig hører eller får færten af en. Med udgangspunkt i den lydløse jagtform, der har mange tusinde års historie bag sig har Det Grønne Museum lavet en lille pop-up udstilling, som du kun kan opleve i sit fulde omfang i efterårsferien. Udstillingen kalder vi LYDLØS – jagt med bue og pil.

Læs mere om efterårsferiens bue-udstilling her.

Levende onsdag

Mød de frivillige i STORT

Onsdag i uge 42 fylder vi museet med nogle af vores mange dygtige frivillige, som sætter liv i hver en krog. Mød blandt andet karle- og pigelauget, der høster roer på de historiske marker, buelauget, der laver buer, smedene, der tæmmer jernet, traktormekanikerne, der får liv i de gamle traktorer og Besøgsværterne, der får liv i Besøgsmagasinet.

Se tidspunkter og steder i kalenderen Det sker.

Smag på vildtet

Smagsprøver på vildt i efterårsferien

Naturligvis skal der også være mulighed for at smage på vildtet. Det kan man i hverdagene i Madens Hus, hvor der er vildt i gryderne, og hver dag i Historisk Værksted, hvor der bliver stegt vildtfrikadeller på støbejernskomfuret efter en opskrift fra 1918.

Læs mere om smagsprøverne her

Og alt det andet...

I resten af museet finder du stadig masser af gode oplevelser. Den nye udstilling STORT – Mennesket og skoven giver interaktive oplevelser på rejsen gennem Danmarks skovhistorie, Besøgsmagasinet viser vores store maskiner og meget andet, haven byder på efterårets afgrøder, og dyrelivet får ufortrødent videre.

Bliver du sulten undervejs, er menuen på Den Gamle Stald også blevet vild.

Vi ses til en VILD efterårsferie på Det Grønne Museum!

Praktisk informationer

Når du skal ud og opleve Djursland i efterårsferien, så husk, at du får to museer for én pris, når du besøger Det Grønne Museum – og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Prisen for voksne er 100 kr, og det er gratis for børn og unge under 18 år.

Hvis du vælger at ombytte din billet til et årskort, når du besøger os, koster et års adgang til begge museer kun 85 kr.

Vi har åbent hver dag i ferien fra kl. 10 til kl. 17.

Vi har masser af gode madpakkeområder både inde og ude, men bliver du sulten, mens du besøger os kan du også stille sulten i restauranten Den Gamle Stald, der ligger på museet, og som er åben alle dag fra kl. 11:30 til 14:30 (køkkenet lukket kl. 14).

Find Det Grønne Museum