Efterårsferien på Det Grønne Museum 

I efterårsferien, som vi engang kaldte kartoffelferien, kan du opleve al det bedste fra jagten, skoven, landbruget og maden på Det Grønne Museum. Vi har fokus på naturen i og omkring museet på Gl. Estrup, og du kan blandt andet komme med på en historisk skovtur, sanke alle naturens gode gaver eller fravriste fuglene deres hemmeligheder. Hver dag hele ferien har vi også liv i Det Historiske Værksted, hvor du kan lave dine egne pile – altså den helt rigtige slags med ægte spidser og lige faner, og prøveskyde dem på vores buebane.

Er du mere til mad kan du mæske dig alt det bedste fra 70’erne, når der mandag den 14. oktober er laves “knæhøj karse” i madskoler i Madens Hus.

VÅD JAGT: Sidste chance

Efterårsferien byder også på den absolut sidste chance for at se den sanselige særudstilling om strand- og havjagten i Danmark, hvor du blandt andet kan dykke ned i de både smukt og praktisk udskårne lokkeænder, prammene og våbenet, som jægerne brugte – og bruger – når de skulle på jagt efter de eftertragtede fjerkræ på fjorde og vige.

Du kan se hele programmet for ferien herunder. Men vi har naturligvis også liv i vores flotte indendørs legeplads Børnenes Gård, åbent i de faste udstillinger og en bugnende køkkenhave og gang i landbruget med de historiske dyreracer, hvis nu vejret byder på udendørsaktiviteter. Du kan se vores generelle efterårsprogram for museet her.

Entreen er gratis for børn og unge under 18 år og koster 100kr for voksne.

Alt i alt bliver det Djurslands bedste efterårsferie!

Hele efterårsferien: Jagt med bue og pil

I efterårsferien laver vi blandt andet bue og pile på Det Grønne Museum

Hele ugen skal vi på buejagt. Næsten da. Vi skal skyde med bue og pil på Det Grønne Museums buebane. Men først skal du naturligvis selv fremstille pilene. I historisk værksted kan du nemlig prøve kræfter med dine evner inden for håndværket med fanepåsætning, produktion af træskafter og pilespidser.

Lan dine egne pile og skyd med bue – Hver dag i efterårsferien 

Fredag den 18. oktober: Sanketur

Sanketur for hele familien i efterårsferien

Naturen kan smage ualmindeligt godt, når bare man propper de rigtige ting i munden. Fredag i efterårsferien giver naturvejleder Anita Søholm dig en god forudsætning for netop at smage på det gode i naturen, når vi tager på sanketur i skovene omkring Det Grønne Museum. Turen slutter med bål og tilberedning af afgrøderne på Prinsesseengen ved museet.

Kom med på sanketur

AFLYST - Lørdag den 19. oktober: Fugletur

Fugletur

Verden på vingerne er altid fascinerende, men det kan være svært at holde styr på alle arterne, der huserer på himlen. Derfor har vi allieret os med Iben Hove Sørensen, der sidste lørdag i efterårsferien, giver dig eksperthjælp til fuglekiggeriet. Turen er for alle – uanset erfaringsniveau.

AFLYST

Oplev også...

Står det ned i tykke, sure efterårsstænger hele ferien, så fortvivl ikke. Vi har mere end 5000 kvadratmeter oplevelser under tag på Det Grønne Museum. Her kan du altid gå på opdagelse i udstillingerne, som bl.a. tager dig med igennem landbrugets udvikling fra den første stenaldermand satte en plov i jorden til store moderne landbrugsmaskiner i vores besøgsmagasin. Du kan også opleve madens historie og de danske fødevareeksporteventyr.

Indenfor har vi masser af plads til ungerne, og når forældrene og bedsteforældre skal hvile benene, kan I finde en bænk i Børnenes Gård, som er en stor skøn legeplads  med plads til armbevægelser.

Viser efterårsvejret sig fra sin skønne side, kan du slå vejen forbi vores gamle danske husdyr, der huserer på museet økologiske landbrug, som ligger lige ved Madens Hus. Snak med kaninerne, hils på gederne eller slå vejen forbi køerne med de lange øjenvipper. Du kan også smage dig igennem vores mere end 250 danske æblesorter, som vokser på vores udeområder.

Hele oktober kan du i Madens Hus teste dine kartoffel-viden og vinde præmier fra vores museumsbutik i Månedens quiz.

Vi glæder os til at tage imod dig og din familie på Det Grønne Museum ved Gl. Estrup lige uden for Auning.

Praktisk informationer

Når du skal ud og opleve Djursland i efterårsferien, så husk, at du får to museer for én pris, når du besøger Det Grønne Museum – og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Prisen for voksne er 100 kr, og det er gratis for børn og unge under 18 år.

Hvis du vælger at ombytte din billet til et årskort, når du besøger os, koster et års adgang til begge museer kun 85 kr.

Vi har åbent hver dag i ferien fra kl. 10 til kl. 17.

Vi har masser af gode madpakkeområder både inde og ude, men bliver du sulten, mens du besøger os kan du også stille sulten i restauranten Den Gamle Stald, der ligger på museet, og som er åben alle dag fra kl. 11:30 til 14:30 (køkkenet lukket kl. 14).

Find Det Grønne Museum