Efterårsferien på Det Grønne Museum

Der skydes på vores buebane

NEDENFOR KAN DU SE PROGRAMMET FOR 2022 – MEN HOLD ØJE MED SIDEN, FOR VI GLÆDER OS ALLEREDE NU TIL 2023 – OG VIL OPDATERE SIDEN, EFTERHÅNDEN SOM PROGRAMMET FOR 2023 BLIVER LAVET.

Det bliver vildt og STORT i efterårsferien!

For i efterårsferien står aktiviteterne på Det Grønne Museum i jagtens tegn inde i vores smukke ‘indendørs skov’.

Tag familien eller vennerne under armen, kom på Det Grønne Museum og oplev historien om en af menneskets allerældste aktiviteter. Vi tilbyder et væld af oplevelser fyldt med dufte, smage og de vildeste jagtfortællinger.

Tag med på en fortælleoplevelse gennem 10.000 års vild jagthistorie – det tager kun 20 minutter! Vi har fundet 10 fantastiske ting frem fra gemmerne, som hver især kaster deres særlige lys på historien. (3 gange dagligt kl. 11, 13 og 15)

Gå på opdagelse i museets udstillinger, mærk og dekorer jeres helt egen pil, prøv kræfter med et af historiens ældste jagtvåben på den nye buebane inde i udstillingen STORT der genåbner i version 2.0 i efterårsferien (Dekorering af egen pil og skydning på buebanen er en del af aktivitetspakken, der koster 40,-).

Deltag i vores jagtquiz, hvor du kan vinde præmier fra vores museumsbutik.

Tidspunkt: 15. – 23. oktober 2022 kl. 10-17.

Pris: Entré 120 kr. voksne / GRATIS for unge under 18 år.  Se eventuelle priser på aktiviteter herunder.

AKTIVITETSPAKKE: CRESTING – SÆT DIT MÆRKE PÅ DIN PIL OG SKYD PÅ BUEBANEN

STORT / alle dage kl. 10 – 17 / 40 kr. pr. pil + en tur på skydebanen / Bedst fra 6 år – OGSÅ for voksne

Når mange bueskytter øver sig på skydebanen er det vigtigt at kunne kende sin pil igen. Derfor er mange pile forsynede med særlige kendetegn. Man har fx fundet pile udsmykket med runetegn, der er mere end 1.500 år gamle. I dag kalder man udsmykningen af pile for cresting. I efterårsferien kan du udsmykke din egen pil i udstillingen STORT, inden du prøver at skyde med den på vores nye indendørs buebane.

Med i prisen hører også tre prøveskud. Når du er tilfreds med din pil, får du den naturligvis med hjem.

Sæt dine tænder i vildtkødet

STORT / ALLE DAGE KL. 10 – 17 / GRATIS, NÅR ENTRÉEN ER BETALT

Sæt tænderne i røgede vildtpølser. Det har altid været en udfordring at konservere fødevare, så de kan holde sig. Og røgning har været en af de mere velsmagende metoder. I hvert fald til nogle fødevarer. Vildtpølser er en af dem – og i efterårsferien kan du selv smage det.

Mød de frivillige hver dag i efterårsferien

Alle dage i efterårsferien kan du også møde nogle af vores mange frivillige, der står klar til både at vise deres evner og dele ud af deres viden og historier.

Du kan se i kalenderen hvilke dage og tidspunkter de forskellige laug er på museet.

Buelauget:
Inde i STORT er der frivillige fra vores buelaug, som sidder ved snittebænken og er i gang med deres gamle, imponerende håndværk med at kreere buer. Hvis du har mod på det, så er der også mulighed for at selv prøve og se, om du kan gøre dem kunsten efter.

Smedelauget:
Mød de frivillige i Det Grønne Museums gamle smedje, når de arbejder ved essen og tæmmer jern ved hjælp af ild, hammer og ambolt, som mennesket har gjort siden forhistorisk tid, og som det længe har været gjort på Gammel Estrup.

Besøgsværterne:
Mød Besøgsværterne, når de fortæller om land- og skovbrugets store maskiner, vogne og redskaber, der står på rad og række i museets Besøgsmagasin.

Traktorlauget:
Mød de frivillige i Traktorværkstedet, hvor de arbejder med mange typer af opgaver. For eksempel kommer maskinerne til eftersyn og reparation i Traktorværkstedet, inden museets frivillige bruger dem i deres arbejder på de Historiske Marker.

Karle- og Pigelauget:
Der er mulighed for at opleve årets gang på Det Grønne Museum løbende over hele året.
I efterårsferien er det Karle- og Pigelauget der tager roer op i marken på de historiske marker.

Polakhusgruppen:
Der dufter af erstatningskaffe fra Madam Blå, når Polakhusgruppen rykker ind i Det Grønne Museums landarbejderbolig. Huset, der altså hedder Polakhuset, er det eneste tilbageværende af de oprindelige landarbejderboliger på Gammel Estrup.

Gartnerlauget:
Torsdag kan du møde gartnerne, når de arbejder i henholdsvis udstillingen Guldkorn og i Polakhusets have. Selvom de arbejder og er i fuld gang, så er de altid parate til en venlig henvendelse, og vil gerne bidrage med deres store viden.

Bryggerlauget:
Det Grønne Museums Bryggerlaug brygger øl, som man gjorde det på landet i 1800-tallet. Dengang var det kun madmor, der bryggede øl, og derfor er der også kun kvinder i lauget i dag.

Og alt det andet...

I resten af museet finder du stadig masser af gode oplevelser. Oplev udstillingen ‘Guldkorn – Historien om forædling’ og tag på en interaktiv rejse gennem Danmarks forædlingshistorie, Besøgsmagasinet viser vores store maskiner fra skoven og landbruget – og meget andet. Haven byder på efterårets afgrøder, og dyrelivet går ufortrødent videre mellem æbletræerne på vores økologiske landbrug.

Bliver du sulten undervejs, er restaurant Den Gamle Stald også et besøg værd.

Vi ses til en VILD efterårsferie på Det Grønne Museum!

Praktiske informationer

Når du skal ud og opleve Djursland i efterårsferien, så husk, at du får to museer for én pris, når du besøger Det Grønne Museum – og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Prisen for voksne er 120 kr, og det er gratis for børn og unge under 18 år.

Vi har åbent hver dag i ferien fra kl. 10 til kl. 17.

Vi har masser af gode madpakkeområder både inde og ude, men bliver du sulten, mens du besøger os kan du også stille sulten i restauranten Den Gamle Stald, der ligger på museet.

Find Det Grønne Museum