Efterårsferien på Det Grønne Museum

Efterårsferien er fyldt med aktiviteter

Det bliver en VILD efterårsferie! For i efterårsferien står aktiviteterne på Det Grønne Museum i jagtens tegn. Tag familien eller vennerne under armen, kom på Det Grønne Museum og oplev historien om en af menneskets allerældste aktiviteter. Vi tilbyder et væld af oplevelser både ude og inde fyldt med dufte, smage og de vildeste jagtfortællinger.

Gå på opdagelse i museets udstillinger, mærk og dekorer jeres helt egen pil, prøv kræfter med et af historiens ældste jagtvåben på buebanen foran museet, dyk ned i dens historie i udstillingen ”LYDLØS” og tag på en digital jagttur, hvor du følger en lydfortælling om jagten og jagtens historie med aktiviteter undervejs. Hver dag inviterer vi også på to rundvisninger i jagtens tegn.

Hele dagen krydres med duft og smagsprøver på høst og efterår fra de historiske gryder og pander i Madens Hus.

OBS: Der er to vigtige ting, du skal vide, når du planlægger din efterårsferie på Det Grønne Museum: Den første weekend holder vi to fantastiske æbledage. Og så er første chance for at se vores helt nye udstilling: Guldkorn – historien om planteforædling.

Tidspunkt: 16. – 24. oktober 2021 kl. 10-17.

Pris: Entré 100 kr. voksne / GRATIS for børn u. 18 år.  Se eventuelle priser på aktiviteter herunder.

AKTIVITETSPAKKE: DIGITAL JAGTTUR + CRESTING – SÆT DIT MÆRKE PÅ DIN PIL

Historisk Værksted / alle dage kl. 10 – 17 / 35 kr. pr. pil + en tur på skydebanen + digital jagttur / Bedst fra 6 år – OGSÅ for voksne

Når mange bueskytter øver sig på skydebanen er det vigtigt at kunne kende sin pil igen. Derfor er mange pile forsynede med særlige kendetegn. Man har fx fundet pile udsmykket med runetegn, der er mere end 1.500 år gamle. I dag kalder man udsmykningen af pile for cresting. I efterårsferien kan du udsmykke din egen pil i Historisk Værksted, inden du sætter den i skydeskiven på vores skydebane.

Med i prisen hører også tre prøveskud. Når du er tilfreds med din pil, får du den naturligvis med hjem.

Digital jagttur 

Gå på opdagelse i jagtens historie med den digitale jagttur på museets grønne udeområde: Hver post har en fortælling fra jagthistorien og en særlig aktivitet tilknyttet. Svarer du rigtigt på alle spørgsmålene, kan du deltage i lodtrækningen om en flot præmie fra museumsbutikken!

EN VILD HALV TIME – RUNDVISNING I JAGTENS TEGN

Mødested: Lysningen / Hver dag kl. 11 og kl. 14 / Gratis, når entréen er betalt

Få 10.000 års jagthistorie på en lille halv time når vi inviterer til en vild fortælling med fantastiske historiske jagtgenstande fra museets samling som omdrejningspunkt.

TEST DIG SELV PÅ BUEBANEN

Indre museumsgård / alle dage kl. 10 – 17 / 20 kr. for 3 skud / Bedst fra 6 år – OGSÅ for voksne

Prøv selv kræfter med forskellige buer og på forskellige mål på vores buebane. Prøv fx en ægte langbue på et moderne 3D mål – eller den klassiske olympiske konkurrenceskive. Vi står naturligvis klar med kyndig rådgivning og vejledning.

SMAGSMYSTERIET I MADENS HUS

Madens Hus / Hver dag kl. 10 - 17 / Gratis, når entréen er betalt

Gå på jagt efter den hemmelige ingrediens i Smagsmysteriet. Hvad har mon både været brugt mod raseri og gigt, men også været ingrediens i karryretter og kager? Det kan du smage, lugte, se og føle dig frem til på Det grønne Museum.

Sæt dine tænder i vildtkødet

HISTORISK VÆRKSTED / ALLE DAGE KL. 10 – 17 / GRATIS, NÅR ENTRÉEN ER BETALT

Sæt tænderne i Slagterlaugets røgede vildtpølser. Det har altid været en udfordring at konservere fødevare, så de kan holde sig. Og røgning har været en af de mere velsmagende metoder. I hvert fald til nogle fødevarer. Vildtpølser er en af dem – og i efterårsferien kan du se, hvordan museets slagterlaug røger jægernes vildtkød. Og naturligvis selv smage det.

Og alt det andet...

I resten af museet finder du stadig masser af gode oplevelser. Oplev udstillingen STORT – Mennesket og skoven og tag en interaktiv rejse gennem Danmarks skovhistorie, Besøgsmagasinet viser vores store maskiner fra skoven og landbruget – og meget andet. Haven byder på efterårets afgrøder, og dyrelivet går ufortrødent videre mellem æbletræerne på vores økologiske landbrug.

Bliver du sulten undervejs, er menuen på Den Gamle Stald også blevet vild.

Vi ses til en VILD efterårsferie på Det Grønne Museum!

Praktisk informationer

Når du skal ud og opleve Djursland i efterårsferien, så husk, at du får to museer for én pris, når du besøger Det Grønne Museum – og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Prisen for voksne er 100 kr, og det er gratis for børn og unge under 18 år.

Hvis du vælger at ombytte din billet til et årskort, når du besøger os, koster et års adgang til begge museer kun 90 kr.

Vi har åbent hver dag i ferien fra kl. 10 til kl. 17.

Vi har masser af gode madpakkeområder både inde og ude, men bliver du sulten, mens du besøger os kan du også stille sulten i restauranten Den Gamle Stald, der ligger på museet, og som er åben alle dag fra kl. 11:30 til 14:30 (køkkenet lukket kl. 14).

Coronavirus og museumsbesøg

Det vil heldigvis være et næsten helt normalt museumsbesøg, der venter dig på Det Grønne Museum, Gl. Estrup i efterårsferien. Du kan læse mere om, hvilke initiativer vi fortsat gør for at sikre det tryggest mulige museumsbesøg her.

Find Det Grønne Museum