SKYD MED BUE OG PIL PÅ BUEBANEN
salg af æbletræer
ALT MED ÆBLER & SALG AF ÆBLETRÆER
KOM  PÅ RUNDVISNING I UDSTILLINGERNE

Efterårsferien på Det Grønne Museum 

I efterårsferien, i gamle dage kaldt kartoffelferien, kan du opleve al det bedste fra Jagten, Skoven, Landbruget og Maden – inklusiv at høste kartofler på efterårsmarken.

Det Grønne Museum kan i år præsentere museets største efterårsferieprogram.

Hver dag har sit tema med forskellige aktiviteter.

 

 

Lørdag den 13. oktober: Jagt med bue og pil

Lørdag skal vi på buejagt. Næsten da. Men vi skal skyde med bue og pil på Det Grønne Museums buebane. Der skal også forlægges – altså parteres – et stykke kronvildt, laves gipsafstøbninger af dyrespor og meget mere. Se hele programmet her.

 

 

Søndag den 14. oktober: Kød på menuen

Søndag kan man opleve hvordan en gris obduceres, komme på særlig rundvisning i slagteriudstillingen ‘Kød på Bordet’, lave medisterpølse og meget mere. Se hele programmet her.

 

 

Mandag den 15. oktober: Syrlige æble og sød honning

Kom på rundvisning i æbleplantagerne, som rummer de 264 danske æblesorter, og museets bigård, få sortsbestemt dine æbler af pometmester Villy Mougaard og meget mere. Se hele programmet her.

 

HUSK Salg af æbletræer

Mandag – og kun mandag – er det også muligt at købe æbletræer. Det Grønne Museums æbleplantager indeholder de 264 danske æblesorter – mange af sorterne kan ikke fåes på planteskolen. Der er cirka 100 stk. 1. års træer og 100 stk. 2.+ års træer.

1. års træerne koster 125 kr., mens 2.+ års træerne koster 250 kr. Se her hvilke sorter der sælges i år.

 

 

Tirsdag den 16. oktober: Historisk husflid

Tirsdag er værkstedsdag. Lav for eksempel din egen ske af horn, være med til at lave halmsimer/reb og prøv også kræfter med garnet i hækle/stikke/kniple-café. Se hele programmet her.

 

 

Onsdag den 17. oktober: Kartoffelferien

Onsdag hedder efterårsferien igen kartoffelferien. På marken tager vi kartofler, vi laver kartoffeltryk og meget mere. Se hele programmet her.

 

 

Torsdag den 18. oktober: Kærn smø og smag ost

Prøv at kærne smør, når vi torsdag arbejder med mælk. Og oplev mejeristerne lave ost, besøg køerne og resten af Den Levende Kulturarv og kom på en guidet rundvisning i mejeri-udstillingen ’MejeRigtigt’. Se hele programmet her.

 

 

Fredag den 19. oktober: Uldarbejde og fåreklipning

Prøv at spinde, karte og filte uld, oplev fårene blive klippet, og besøg museets husdyr, og meget merei. Se hele programmet her.

 

 

Lørdag den 20. oktober: Bue, pil og nyskudt dåvildt

Har du set en god sporhund finde jægeren bytte? Lørdag er der opvisning med Schweisshunde, vi forlægger – altså parterer – dåvildtet, der skydes med bue og meget mere. Se hele programmet her.

 

 

Søndag den 21. oktober: Plant et træ og skovarbejde

Prøv kræfter med en historisk tomandssav, se hvordan et træ skal fældes eller plant et nyt træ (og tag det med hjem i en potte), og meget mere. Se hele programmet her.