Vinterferie med indendørs skovaktiviteter

De mange sjove skovaktiviteter er altid et hit, og herunder ikke mindst muligheden for at save i store stykker træ med en af de store tomandssave.

De mange sjove skovaktiviteter er altid et hit, og herunder ikke mindst muligheden for at save i store stykker træ med en af de store tomandssave.

I vinterferien kan du opleve et væld af spændende og lærerige aktiviteter for hele familien, når vi inviterer indenfor til åbningen af 2023 sæsonen i den indendørs 800 m2 skov allerede fra den 11’te februar.

 

Skoven og den enkelte plante er en utroligt vigtig ressource for os mennesker. Ikke blot i forhold til fotosyntesen og tilblivelsen af ilt. Men samtidig er træ et meget brugt materiale, som vi mennesker igennem historien har brugt til alt fra små tændstikker til kæmpestore bygninger og skibe.

Men når man står midt i skoven, så kan det være svært at se skoven for bare træer – men heldigvis er det lige modsat med viden; for når man står midt i Det Grønne Museums indendørs skov og udstillingen ’STORT – mennesket og skoven’, så kan man ikke undgå at se al viden omkring sig i skoven.

Få dit eget træ med hjem

I Vinterferien bugner træerne i Det Grønne Museums indendørs skov nærmest med spændende aktiviteter og tiltag, som alle er gratis, når entréen er betalt for de voksne (for unge under 18 år, er der altid gratis adgang).

For eksempel kan man lave sin egen potte af genbrugsmateriale, så et træ frø og få det med hjem til at stå i vindueskarmen og se det vokse op.

Man kan også få lov til at teste sin viden i museets vinterferie quiz, eller bygge med en hel rummeter træ.

 

Livet som skovarbejder

For nogle af os er skoven et fristed og en hellig oase i en travl hverdag med arbejde og forpligtelser. Men for andre er skoven ikke kun et fristed, men samtidig et arbejde med forpligtelser. Og lige nu kan man få en lille smag af, hvad det vil sige at være en skovarbejder; når man besøger museet og oplever den indendørs skov og de mange tilbud.

For i ægte skovarbejderstil, så kan man få lov til at save med den store gammeldags tomandssav; og måske endda mens man er klædt på som skovarbejder – i ægte skovarbejder tøj. Man kan også prøve kræfter med en styrkeprøve som at løfte træ, på ægte skovarbejder-manér og efter instruktioner fra 1909.

Du kan også lære at kende forskel på de forskellige træer ud fra f.eks. blade eller grene; men også tælle årringe eller bare sidde stille i vores indendørs skov og slappe af til lyden af fuglesang og vindens blide raslen i bladene; måske mens du mediterer over livet. Eller måske vil du hellere sidde og tegne lidt og spekulere over, hvordan vi i fremtiden vil bruge enten skoven eller træ som materiale.

 

Den nyeste tilføjelse til udstillingen STORT

Når museet åbner op til vinterferien, så er det med en tilføjelse til udstillingen STORT. For museet har lige lånt en lynæsjolle ved navn Afrodite af Limfjordsmuseet, som man både kan beundre, men også prøve at sidde i – mens man tænker over, hvordan livet som fisker har været før i tiden.

Museet åbner d. 11. februar klokken 10, og har åbent hver dag i vinterferien frem til klokken 16 – og husk at billetten til Det Grønne Museum også giver adgang til vores gode nabomuseum Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.