Efterårsferie i jagtens tegn

En af museets gæster undersøger, hvor pilene har ramt på den indendørs buebane

En af museets gæster undersøger, hvor pilene har ramt på den indendørs buebane

Uanset om du er barn eller voksen, er der utallige muligheder for sjove aktiviteter og fascinerende oplevelser på programmet – som også byder på en helt ny Storm P. jagtudstilling.

Dette år er fokus i efterårsferien rettet mod jagten, og museet byder indenfor med en række fantastiske aktiviteter i og omkring den populære udstilling ‘STORT – mennesket og skoven’.

Som en del af museets aktivitetspakke får besøgende mulighed for at prøve den indendørs buebane, som er åben i hele efterårsferien i udstillingen ’STORT’. Men det er kun én af de mange spændende tiltag, der venter i museets smukke og meditative ‘indendørs skov’, fyldt med viden og oplevelser omkring jagt, som både børn og voksne kan nyde.

Storm P og jagten

I særudstillingen ”På jagt med Storm P.”, der åbner sammen med efterårsferien, viser vi museets unikke serie af Storm P. værker.

En helt særlig serie af illustrationer med anbefalede forsigtighedsregler for jægere. De er lavet som en oplysningskampagne af to omgange, først i 1930’erne og senere i 1947.

Disse to kampagner rummede 15 finurlige illustrationer. Museet råder over 14 af disse illustrationer. Den femtende blev dog stjålet helt tilbage i 1950; og derfor har vi også brug for hjælp –  så vi har lavet et lille arbejdsområde på museet, hvor man kan tegne sit eget bud på den forsvundne illustration.

Mød museets eksperter og frivillige

Alle dage i efterårsferien kan besøgende møde museets dedikerede ansatte og frivillige, der står klar med sjove aktiviteter, spændende fortællinger og smagsprøver til glæde for museets gæster.

Derudover er der også et helt nyt jagttårn foran museet, hvor børn kan prøve at se det hele lidt fra oven. Ydermere er der et særligt ’jagtivitetshæfte’, med sjove og fascinerende opgaver og grublerier, som for eksempel kan laves under den stemningsfulde skovhimmel i udstillingen STORT.

Du kan læse mere om hvad der sker de enkelte dage inde under ‘det sker’ (kalender).

Tre mænd i en båd, den ene med et gevær - Storm P. illustration

Et af Storm P.’s mange finurlige og sjove mesterværker

Aktivitetspakke og unikt pileværksted

Museets mest populære attraktion i efterårsferien er den spændende aktivitetspakke. For bare 35 kroner kan gæster købe en ægte pil og deltage i pileværkstedet. Her har man mulighed for at dekorere og mærke sin egen pil med et selvvalgt mønster, hvilket gør pilen helt unik. Efterfølgende kan man afprøve pilen og egne færdigheder på den nye indendørs buebane og se, om man kan ramme en hjort med bue og pil. Pilene kan selvfølgelig tages med hjem som en sjov souvenir.

To museer til én pris

Det Grønne Museum har fælles billetsalg med nabomuseet Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Det betyder, at besøgende har adgang til begge museer, når de køber en adgangsbillet. Prisen for voksne er kun 140 kroner, og unge under 18 år har gratis adgang. Begge museer har åbent alle dage i efterårsferien fra kl. 10.00 til 17.00.

Læs mere om Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum på deres hjemmeside.