En rejse gennem landbrugsdyrenes udvikling

Nogle af museets gæster står og betragter en af køerne i sommervejret

Landbrugsdyrene er altid populære i sommerferien på Det Grønne Museum.

Hele sommeren er der fokus på vores landbrugsdyr og ikke mindst deres udvikling gennem de sidste 70 år. Det Grønne Museum står klar til at byde sommerferie-gæsterne velkommen til spændende aktiviteter og læring.

Det Grønne Museum byder velkommen til en sommer fyldt med spændende aktiviteter og læring for hele familien. Fra den 29. juni til den 11. august inviterer museet gæsterne til at udforske landbrugsdyrenes udvikling fra 1960’erne til i dag gennem en række sjove og lærerige aktiviteter.

Bliv ekspert i landbrugsdyr
I sommerferien kan gæsterne dykke ned i landbrugsdyrenes fascinerende verden og lære om deres udvikling gennem de sidste 60 år. Aktivitetsturen inkluderer opgaver som kyllinge-puslespil, grise-tetris og mælkeløft. Når opgaverne er løst, kan deltagerne deltage i en konkurrence med mulighed for at vinde en præmie og modtage et diplom som bevis på deres nye viden om landbrugsdyr.

Smag og Skab
Gæsterne får også mulighed for at smage på Byggryns Muffins, bagt på en opskrift fra 1919. Men netop byg bruges ikke så meget til opskrifter i Danmark, da ca. 85% af vores bygproduktion går til foder til landbrugsdyr. Derudover kan gæsterne skabe deres eget landbrugsdyr i selvhærdende ler i museets skulptørværksted. En af museets dygtige formidlere vil være til stede for at diskutere landbrugets og landbrugsdyrenes udvikling, mens gæsterne arbejder med leret.

Mød museets frivillige
På mange af sommerens dage vil museets dedikerede frivillige stå klar til at tage imod gæsterne. De frivillige deler gerne ud af deres omfattende viden inden for det fagområde, som de har et særligt kendskab indenfor. Besøgende kan opleve demonstrationsværksteder, hvor de frivillige viser gammelt håndværk og fortæller historier fra en svunden tid. Dette skaber en levende og autentisk oplevelse, som giver et unikt indblik i Danmarks kulturhistorie. Læs mere om de frivillige her.

Direktørens sommerhilsen
Anne Bjerrekær, direktør for Det Grønne Museum, udtaler: ”Vi glæder os utroligt meget til sommeren og til at give mange gæster en dejlig heldagsoplevelse her på stedet. Og når museets levende dyr på vort store landbrugsområde kobles med mange familieaktiviteter, så tager de besøgende også viden med hjem herfra, som kan bruges i hverdagen.”

Praktisk information
Aktivitetsturen og skulptørværkstedet kræver en lille brugerbetaling på 20 kroner. Entréen til museet er 140 kroner for voksne, mens børn og unge under 18 år har gratis adgang. Museet har åbent hver dag fra kl. 10:00 til 17:00 i sommerferieperioden.

Oplev Det Grønne Museum
Ud over sommeraktiviteterne byder museet på 6.000 kvadratmeter udstillinger, en historisk køkkenhave ligeledes på 6.000 kvadratmeter, æbleplantage, landbrugsdyr og et økologisk landbrug på 60 hektar. Besøgende kan nyde en bred vifte af oplevelser, der gør museet til en ideel destination for en familiedag ud. Se hvad der sker i sommerferien her.

Om Det Grønne Museum
Det Grønne Museum er Danmarks nationale museum for jagt, skov, landbrug og mad. Museet ligger i smukke omgivelser nær Auning på Djursland og tilbyder et rigt univers af oplevelser, der engagerer og inspirerer alle generationer.