En lørdag fyldt med traktorer, heste og æbler!

En flot gammel rød traktor fra et tidligere stævne

En af de smukke gamle traktorer, der deltog i sidste års stævne – også ved Det Grønne Museum

Hvis man gerne vil opleve en lørdag fyldt med aktiviteter, så bør man kigge forbi, når Det Grønne Museum slår dørene op lørdag d. 23 september, for der venter en sand pløjefure af spændende aktiviteter ved området omkring Polakhuset.

Hvis man interesserer sig for hestekræfter eller pløjning i alle dens afskygninger, så er det oplagt at besøge Det Grønne Museum lørdag d. 23 september, for der vil man både kunne opleve heste og traktorer folde sig ud i den smukke natur fra tidlig morgen til sen eftermiddag.

Allerede klokken 10.00 starter Motor og Traktorklubben Jylland (MTKJ) deres klubmesterskaber i pløjning på markerne ved Det Grønne Museum.

De dyster i flere forskellige klasser og deres mesterskaber varer helt frem til klokken 16.

Ud over deres klubmesterskaber vil de blandt andet også, i samarbejde med Østjysk Køreselskab, vise hestepløjning og tilbyde muligheden for transport med hestevogn rundt i marken.

 

To mænd arbejder med tærskeværket

Det Grønne Museums frivillige står også klar til at vise de gamle håndelag frem på dagen

Det Grønne Museums frivillige møder også op

Men derudover har Det Grønne Museum rigtig mange spændende aktiviteter på dagen, fra museet åbner klokken 10 og frem til arrangementet slutter klokken 16.

For at starte fra en ende af, så er museets Karle- og Pigelaug aktive ude ved de historiske marker på dagen. Her kan man se dem arbejde med det store tærskværk, og traditionen tro, så står de også igen i år og sælger pandekager og kaffe ved de historiske marker i stævneområdet.

Museets Traktorværksted vil også være til stede ude i nærheden af markerne og Polakhuset, hvor de vil vise traktorer og motorer frem.

Derudover er museets frivillige også inde i Polakhuset, hvor de tilbyder smagsprøver på Richs’ erstatningskaffe og en historisk polsk rødbedesuppe.

Museets bryggerlaug vil også være til stede på dagen, hvor de er klar med smagsprøver på deres historiske ølbrygning og en god snak omkring ølbrygningens ædle kunst. Samtidig med dette, så er de garvede smede også tilstede i deres gamle smedje, hvor de står og arbejder ved åben ild.

Køb historiske æbletræssorter

Endelig er der også en helt unik mulighed for at købe et æbletræ ude ved stævneområdet. For museets havehold står klar med 1-års og 2-års æbletræer fra 25 specielle danske sorter. Her kan man også lige få en smagsprøve på nogle af de forskellige æbletyper, så man kan sikre sig, at det er det helt rigtige spise- eller madlavningsæbletræ, man får med sig hjem til sin egen have.

På Det Grønne Museums hjemmeside kan man finde en liste med de æbletræssorter der sælges på dagen.

Alt dette, samt selvfølgelig både Det Grønne Museums samt Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseums almindelige udstillinger, kan opleves, når man har købt billet til museerne.

Derudover kan man også vælge ’kun’ at købe billet til Motor og Traktorklubben Jyllands mesterskaber, og de aktiviteter som udfolder sig nede omkring markerne på dagen – billet til dette købes direkte af MTKJ nede ved markerne og tæt på polakhuset på dagen og koster 50 kroner.

Område hvor aktiviteter og mesterskab finder sted

Område hvor aktiviteter og mesterskab finder sted

Æbletræer til salg 2023
Oversigt over 1 års æbletræer til salg (Kr. 150/stk. inkl. Moms)

Blodrød Gråsten
Bøghs Citronæble
CJ Hansen 7-47
CJ Hansen 603
Filippa
Flaskehalser
Guldborg
Hindbæræble
Holsteiner Cox
Højbjerg Kalvil
Ingers Æble
Lord Lambourn
Lundbytorp
Mormors æble
Nonetti
Rosenholm
Rød Aroma
Rød Ingrid Marie
Stjerneæble

Oversigt over 2 års æbletræer til salg (Kr. 250/stk. inkl. moms)

Prinsesse Benedikte
Skensved
Skovfoged
Sofieæble
ransparante Blanche
Virumgaard 26