Oplev Det Grønne Museum på Landbrugsmessen 2024!

Der laves minihalmballer.

Der laves minihalmballer.

Det Grønne Museum er glade over, igen i år, at være en del af Landbrugsmessen den 25.-26. maj 2024 på museets smukke område på Djursland.

I år har vi et væld af spændende aktiviteter og smagsoplevelser, der vil glæde hele familien. Der er en bane til at skyde med bue og pil. Der er en folder med både opskrift på vores kartoffelkage og aktivitet til børnene. Der er også et område med bænke og borde og hyggelige aktiviteter og endelig er vores engagerede frivillige fra ti laug klar til at give dig en unik og lærerig oplevelse. Alle tingene kan opleves og prøves i tidsrummet 10-16 begge dage.

Bueskydning
Vi har bygget en ’indendørs’ bueskydebane, hvor man kan prøve at skyde med bue og pil under kyndig vejledning. Her får man 3 skud for kun 20 kroner.

’Hæng ud’-område
Inde midt i vores 1400m2 store område er vores hæng ud-område klart til at tage imod. Med bænke og en masse sjove aktiviteter som stylter, kryds og bolle, hestesko-kast og tovtrækning er det familiens oplagte sted til lige at hygge sammen.

Mød vores laug
På Landbrugsmessen kan du møde vores engagerede frivillige fra Biavlerlauget, Bryggerlauget, Madlauget, Mejeristlauget, Slagterlauget, Traktorværkstedet, Smedelauget, Karle- og Pigelauget, Besøgsværterne og Buelauget. De vil præsentere deres håndværk og dele deres viden og passion med dig. Så tag endelig fat i vores frivillige og få en hyggelig snak med dem.

Mejeristlaugets smagsprøver er altid populære.

Mejeristlaugets smagsprøver er altid populære.

Smagsprøver
Kom og smag på lækkerier lavet efter historiske opskrifter:
Biavlerlauget: Prøv vores friske honning.
Madlauget: Smag vores berømte kartoffelkager, lavet efter en opskrift fra 1916.
Slagterlauget: Nyd en medisterpølse lavet efter vores egen opskrift.
Mejeristlauget: Smag på hjemmelavet ost, smør og kærnemælk.
Bryggerlauget: Prøv øl brygget efter opskrifter fra 1800-tallet.

Sjove og lærerige aktiviteter med de frivillige
Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne:
Buelauget: Se når vores buelaug sidder ved snittebænken og fremstiller langbuer.
Karle- og Pigelauget: Ved Karle- og Pigelauget sker der en masse. Oplev tærskeværket i funktion og se, hvordan man tidligere håndterede korn. Du kan også se, hvordan man fremstiller reb. Og endelig er det også her, du kan prøve selv at lave en minihalmballe.
Smedelauget: Se smedene i aktion og lær om smedekunstens historie.
Traktorværkstedet: Se vores traktorer og få en snak med vores besøgsværter.

Husk også folderen
Inden du forlader landbrugsmessen, så få lige vores folder med opskriften på vores kartoffelkage og sjove opgave til børnene med.

Kom og vær med!
Vi glæder os til at byde jer velkommen til en spændende weekend fyldt med læring, sjov og smagsoplevelser. Kom og vær med til at fejre dansk landbrugshistorie sammen med os!

For mere information, besøg Landbrugsmessen.dk

Vi ses til Landbrugsmessen 2024!

Der hygges med stylter på Landbrugsmessen.

Der hygges med stylter på Landbrugsmessen.

Traktorer på rad og række.

Traktorer på rad og række.