Sommeren på Det Grønne Museum

Når det er sommer, er Det Grønne Museum fyldt med liv og aktiviteter for hele familien. Tag børnene og bedsteforældrene i hånden og slå vejen forbi museet, der ligger på Gl. Estrup ved Auning på Djursland.

Hele sommeren bugner udearealerne med afgrøder, dyrene nyder vejret på markerne og legepladsen står i sit stiveste puds. Skoven lokker med kølige skygger – og museumsbutikken med is.

Bliver det en klassisk våd dansk sommer, kan du tage børnene med ind i Børnenes Gård, der er en stor indendørs legeplads eller i det historiske værksted, hvor vi har stillet an til aktiviteter. I kan også gå på opdagelse i museet store udstillinger – proppet med gode historier og viden om jagten, skoven, maden og landbruget.

Læs mere om sommeren program herunder.

 

Vi fodrer dyrene og hygger i værkstedet

Hver dag i sommerferien (fra lørdag i uge 26 til og med søndag i uge 32) kan du være med til at fodre vores køer, grise, får, geder, høns og kaniner. Når dyrene har fået mad til maven, og du har fået historier til hovedet, åbner vi historisk værksted og alle aktiviteterne, du kan lave der.

 

Foder Knap
Aktivitet Knap

Mød de frivillige

Kommer du forbi museet en af dagene, hvor vores frivillige er her, venter der dig en ekstra oplevelse. De frivillige er museets rygrad og organiserer sig i forskellige laug, der ofte kredser om et håndværk. I sommerferien kan du møde polakhus-gruppen, der driver vores gamle landarbejderhus “Polakhuset”, som det blev drevet i 1915.

Du kan også møde de flittige biavlere i bigården og vores dygtige kunsthåndværkere i torvelauget, der holder torvedag.

Hver onsdag og fredag kan du få både svar og fortællinger i besøgsmagasinet med de store maskiner. Her står vores guider nemlig klar. Se mere herunder.

Polakhus Knap
Biavlere Knap
Torvedag Knap

Oplev også...

Sommeren er også den tid på året, hvor vores historiske køkkenhave bugner i overflod. Kig ned i haven, men husk alle sanserne! Her må der nemlig gerne både ses, røres, duftes og smages.

På vores store indendørs legeplads Børnene Gård kan børnene slå fantasien løs og bruge krudt, mens de leger i den gamle købmandsgård, det klassiske landkøkken eller tager en tur på pedaltraktorerne.

Udstillingerne er også åbne hele sommeren, hvor du kan opleve de to særudstillinger VÅD JAGT, om strand- og havjagten i Danmark, og FLYTNINGEN, om sammenlægningen af Jagt- og skovbrugsmuseet og Dansk Landbrugsmuseum, sammen med vores faste udstillinger.

I besøgmagasinet, som du finder, hvis du går til højre, når du har købt billet, har vi udstillet de store landbrugsmaskiner, og her fortæller vi historien om den teknologiske udvikling i landbruget. Du kan blandt andet møde det nyeste skud på stammen: En hollandsk produceret malkerobot, der har malket mange tons dansk mælk. Hver onsdag og fredag i ferien kan du møde vores guider i magasinet mellem kl. 13 og 16 – læs mere i begivenheden her.

 

Vi glæder os til at se dig på Det Grønne Museum i sommerferien!

Guider Knap

Praktisk information

Det Grønne Museum har åbent hver dag i ferien fra kl. 10 – 17.

En dagsbillet for voksne koster 100 kr. – og giver adgang til både Det Grønne Museum og Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum, der ligger på samme område.

Der er GRATIS adgang for børn u. 18 år.

Når du besøger museet kan du ombytte din billet samme dag til et årskort for KUN 85 kr.

På museet har vi masser af udendørs og indendørs områder, hvor du kan spise din madpakke. Du kan også lægge vejen forbi restauranten Den Gamle Stald, der har åbent hver dag fra kl. 11:30 – 15:30 (Køkkenet lukker kl. 15).

Find Det Grønne Museum