Sommeren på Det Grønne Museum

sommeraktivitet op gammel estrup

Vi har pakket sommeren med gode oplevelser for alle aldre og sørget for plads til ferieaktiviteter, store armbevægelser og rolig fordybelse på vores store udeområder på Det Grønne Museum ved Gammel Estrup. Indenfor lokker vi med vores nye særudstilling STORT – Mennesker og Skoven.

Se det fulde program herunder. Sommerferieprogrammet gælder fra lørdag 27. juni til søndag 9. august.

Politikernes sommerpakke betyder halv pris på entrébilletten i samme periode: 50 kr. for voksne og gratis for børn u. 18 år. Billetten giver også adgang til Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

 

HVER DAG

Oplev Danmarks største animere loft i særudstillingen STORT

Ny særudstilling: STORT

Kl. 10 – 17 / STORT – Mennesket og Skoven / Gratis. I en helt ny udstilling med interaktive elementer, store maskiner, Danmarks største animerede skovhimmel og gode historier fortælles skovens Danmarkshistorie.

 

Bondegårdsturen er en af sommerferiens mange aktiviteter på Det Grønne Museum, Gl. Estrup

Digital tur for hele familien

Kl. 10 – 17 / Bondegårdsturen / 35 kr pr. pose. Køb en aktivitetspose i museumsbutikken og tag på digital rundtur, når det passer jer. På Bondegårdsturen får I en pose med rekvisitter, et chipkort og en flyer, som leder jer rundt på museets udeområde. Her kommer I forbi seks standere, hvor I kan scanne kortet og høre historierne om dyrene og lave aktiviteterne. Det hele slutter med, at I laver jeres egne lækre lædernøgleringe.

 

sommeroplevelser for voksne

Digital landbrugstur

Kl. 10 – 17 / Landbrugsturen / 10 kr. På landbrugsturen har du en unik mulighed for at få Det Grønne Museums eksperter på egen hånd. Køb et chipkort i museumsbutikken, følg standerne rundt på området og bliv klogere på alle de historier, der pibler ud af museet og det unikke landskab omkring det. Fortalt af vores egne inspektører og landmand.

 

Årets gang på Det Grønne Museum

Smag på historien

Kl. 10 – 17 / Historisk Værksted / Gratis. Følg duften af nybagte boller og hjemmelavet marmelade til historisk værksted, hvor vi serverer smagsprøver og inspirerer med historiske opskrifter, som du kan tage med hjem.

 

Genstande i centrum

Kl. 10 – 17 / Besøgsmagasinet  / Gratis. I det nyopstillede Besøgsmagasin er der fokus på genstandene. Her kan du fortabe dig i maskinerne, der fortæller historien om land- og skovbrugets teknologiske udvikling, beundre jægernes redskaber og gå på jagt efter kongelige kareter.

 

UDVALGTE DAGE

Bliv klog på hestekræfter og trækkræfter

Trækkræfter og hestekræfter

Tirsdage og søndage kl. 11 – 15 / Hestekræfter  / Gratis. Oplev både hestekræfter, der kører på gulerødder og dem, der kører på brændstof, når museet hver tirsdag og torsdag fortæller historien om, hvordan trækkraften har udviklet sig. Her er både aktivteter, læring og heste. Læs mere i kalenderen.

Arrangementet er blevet til med tilskud fra Norddjurs Kommune sommeraktivteter for børn.

 

smag på haven

Køkkenklog med køkkenchefen

Mandag – torsdag kl. 11 – 15 i uge 32 / Bliv køkkenklog med køkkenchefen / Gratis. Stjernekokken fra Restaurant Hærværk, Rune Lund Sørensen, giver sine bedste tips og tricks til råvarerne fra Det Grønne Museums historiske have. Fokus er på grøntsager, og vi tør godt love, at alle kan lære noget nyt af Rune – og får en smagsprøve. Læs mere i kalenderen.

Arrangementet er blevet til med støtte fra sommerpakken, der er lanceret af et bredt flertal i Folketinget. Food Organisation of Denmark (FOOD) er partner på arrangementet.

Det sker

Levende museum

Næsten hver dag / Mød de frivillige  / Gratis. De smeder, ordner marker, passer bier, fortæller historier og massevis af andre sysler på Det Grønne Museum. Det er naturligvis vores dygtige frivillige, som du kan møde næsten hver dag hele sommeren. Se hvem, du kan møde, og hvornår du kan møde dem i kalenderen her.

 

OPLEV OGSÅ...

Sommeren er også den tid på året, hvor vores historiske køkkenhave bugner i overflod. Kig ned i haven, men husk alle sanserne! Her må der nemlig gerne både ses, røres, duftes og smages. Indenfor kan du slå et smut forbi Madens Hus og finde de underfundige fejl i de historiske køkkener.

Du kan besøge dyrene på egen hånd, og nyde vores store udendørs legeplads ved kaninburet og polakhuset.

Udstillingerne er naturligvis åbne hele sommeren, hvor du ud over STORT – Mennesket og Skoven og Besøgsmagasiner kan opleve særudstillingen FLYTNINGEN, om sammenlægningen af Jagt- og skovbrugsmuseet og Dansk Landbrugsmuseum, sammen med vores faste udstillinger.

Vi glæder os til at se dig på Det Grønne Museum i sommerferien!

 

PRAKTISK INFORMATION

Det Grønne Museum har åbent hver dag i ferien fra kl. 10 – 17.

En dagsbillet for voksne koster 100 kr. – og giver adgang til både Det Grønne Museum og Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum, der ligger på samme område.

Der er GRATIS adgang for børn u. 18 år.

Når du besøger museet kan du ombytte din billet samme dag til et årskort for KUN 85 kr.

På Det Grønne Museum tager vi situationen med Corona-virus alvorligt. Derfor vil du møde en række foranstaltninger, nye skilte og anderledes regler end tidligere, når du besøger museet. Det er alt sammen for at passe bedst muligt på dig, vores frivillige og medarbejdere. DU kan læse mere om Corona-virus og museumsbesøg her.

På museet har vi masser af udendørs og indendørs områder, hvor du kan spise din madpakke. Du kan også lægge vejen forbi restauranten Den Gamle Stald, der har åbent hver dag fra kl. 11:00 – 16:00 (efter kl. 14 serveres kun kaffe og kage).