Sådan tager vores nye udstilling form – første skridt på vejen!

Der bliver målt op og lagt 2d modeller ud for at vise den nye udstillings opbygning.

Der bliver målt op og lagt 2d modeller ud for at vise den nye udstillings opbygning.

Forberedelserne til Det Grønne Museums største udstilling nogensinde er i fuld gang! I denne uge har vi besøg af to dygtige fagfolk fra Holland og en dansk arkitekt, som er i gang med at måle op til den kommende udstilling.

Målet er at skabe en præcis plan for, hvordan elementerne i udstillingen skal placeres, så gæsterne får den bedste oplevelse, når den åbner til sommer.

Men hvordan designer man en udstilling, før den overhovedet er bygget? En af de metoder, der bruges lige nu, er at lægge store skabeloner ud på gulvet i udstillingsområdet. Disse skabeloner fungerer som en slags visuel guide, der viser, hvor centrale elementer vil blive placeret. Det gælder blandt andet informationssøjlerne, der repræsenterer de forskellige årtier fra 1950 til i dag, samt interaktionsområderne, hvor gæster kan dykke ned i udstillingens temaer gennem leg, sanser og refleksion.

Et internationalt samarbejde
Udstillingen bliver skabt i samarbejde med de internationalt anerkendte firmaer JAC Studios fra Danmark og Heijmerink Wagemakers fra Holland, der har vundet opgaven gennem en EU-udbudsrunde. JAC Studios har stor erfaring med at designe udstillinger, hvor æstetik og formidling går hånd i hånd, mens Heijmerink Wagemakers er specialister i opbygning og tekniske løsninger til moderne museumsoplevelser. Sammen arbejder de på at skabe en interaktiv og engagerende udstilling, hvor gæsterne kan opleve jagtens, skovens, landbrugets og madens historie i et helhedsorienteret univers.

Fra skitse til virkelighed
Når en udstilling som denne skal designes, er der mange detaljer, der skal tages højde for. Det handler ikke bare om, hvor tingene skal stå, men også om, hvordan de fungerer sammen i rummet. Hvordan bevæger gæsterne sig fra ét område til et andet? Hvordan skaber vi naturlige pauser, hvor man kan fordybe sig i information eller tage en interaktiv oplevelse til sig?

Ved at lægge skabelonerne ud kan museets medarbejdere og udstillingens designere få en fysisk fornemmelse af flowet i rummet. Det gør det lettere at vurdere, om der er brug for justeringer, før den endelige opbygning går i gang.

Et kig bag kulisserne
For os på Det Grønne Museum er det fantastisk at se, hvordan planerne begynder at tage fysisk form. Selv om det stadig kun er streger på gulvet, kan vi allerede nu begynde at forestille os, hvordan den færdige udstilling vil se ud.

Takket være fondsdonationer – herunder 11 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, 2 mio. kr. fra Augustinus Fonden og 100.000 kr. fra Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond – bliver visionen om denne udstilling til virkelighed.

Vi glæder os til at dele processen med jer – og til at byde jer velkommen, når vi til sommer åbner dørene til en helt ny måde at opleve jagtens, skovens, landbrugets og madens historie på.

Der bliver målt med laser, lagt papstykker og klistret streger for at vise den nye udstillings opbygning.

Der bliver målt med laser, lagt papstykker og klistret streger for at vise den nye udstillings opbygning.