Levende lørdag

ÆV! Corona-situationen har aflyst Levende lørdag for resten af 2020. Vi vender stærkt tilbage næste år!

Hver den første lørdag i måneden er der liv i alle krogene på Det Grønne Museum. Her holder vi nemlig Levende lørdag, hvor museets formidlere og frivillige fortæller historier, serverer smagsprøver og viser eksempler på gamle håndværk frem. Præcis hvad du kan opleve vil forandre sig over tiden, men her er et udpluk.

En ny indgang til udstillingerne

Oplev udstillingerne og historierne i og bag dem til Levende lørdag. Fx indbyder vores formidlere dig til en introduktion til udstillingen STORT – mennesker og skoven, som er den perfekte start til selv at gå på opdagelse i udstillingen. Introduktionerne foregår tre gange i løbet af dagen.

I udstillingerne vil du også kunne møde nogle af vores mange laug, der deler ud af erfaringer og historier fra deres liv med de gamle håndværk. Det kan fx være slagterlauget i slagteri-udstillingen, mejeristerne i mejeriudstillingen eller buelauget og kulsvierne i STORT – Mennesket og skoven. Og selvfølgelig besøgsværterne, der kan fortælle om deres arbejde med de mange maskiner i Besøgsmagasinet.

Liv i værkstederne

Udstillingerne er ikke det eneste sted, du kan møde nogle af vores frivillige til Levende lørdag. De befolker også deres værksteder. Hører du fx motorstøj fra Traktorværkstedet, er det fordi, nogle af mekanikerne er i gang med at sætte liv i de gamle traktorer – mens de fortæller om dem.

Og duften fra Historisk Værksted? Det er fordi, vi er ved at tilberede en ret efter en historisk opskrift. Kig ind og smag på den!

Kig i kalenderen Det Sker – og kig forbi museet den første lørdag i måneden.

Arrangementer - Levende lørdag

Oplev udstillingen STORT om skoven på Det Grønne Museum
Mød mejeristerne i mejerigtigt
Levende museums lørdag
traktorværksted