Temafrokoster

Igen i år går Den Gamle Stald og Det Grønne Museum sammen og skaber nogle helt unikke frokostarrangementer, hvor både smagsløg og hjerne bliver stimuleret.

Sæt tænderne i historien med Det Grønne Museums madhistoriker Bettina Buhl og restauratør Kim Thygesen fra Den Gamle Stald.

Årets seks temafrokoster er nu planlagt

I løbet af året vil det seks gange blive muligt at tage med på en historisk og kulinarisk tidsrejse, når Bettina Buhl og Kim Thygesen sammen byder indenfor til nogle skønne onsdage på Det Grønne Museum og i Den Gamle Stald.

Det hele vil starte med en stemningsfuld seance med madhistoriker Bettina Buhl, der vil guide og levende fortælle om fortiden og de mange spændende retter og råvarer, som har fyldt i det danske køkken og hjem.

Bagefter serverer Kim Thygesen en lækker 2-retters frokost. Denne frokost vil selvfølgelig være inspireret af de historiske retter og råvarer, som Bettina Buhl har levendegjort kort forinden. Men selvfølgelig tilrettet det moderne nordiske køkken.

Prisen er kun 295,- + drikkevarer, og man kan købe billet til arrangementerne her

HUSK AT KØBE BILLET TIL ARRANGEMENTET VED DEN GAMLE STALD!

Her nedenfor kan du se de seks datoer og hvad temaet er for hver enkelt onsdag.

Pinsefrokost onsdag den 24. maj, klokken 11.30
Retterne er nøje udvalgt i samarbejde med Den gamle Stald og Det Grønne Museum.
Museumsinspektør og madhistoriker Bettina Buhl vil indlede frokosten med en fortælling om de danske kogebøger – bl.a. om formaninger til husets frue og mand.
Tidspunkt: Onsdag den 24. maj, klokken 11.30 
Sted:
Den Gamle Stald, Randersvej 4, 8963 Auning
Tilmelding: 19. maj 2023.
Pris: 295,-

Sensommerfrokost onsdag den 27. september, klokken 11.30
Retterne er nøje udvalgt i samarbejde med Den gamle Stald og Det Grønne Museum.
Museumsinspektør og madhistoriker Bettina Buhl vil indlede frokosten med en fortælling om havedyrkning, urter og deres medicinske betydning.
Tidspunkt: Onsdag den 27. september, klokken 11.30
Sted: Den Gamle Stald, Randersvej 4, 8963 Auning
Tilmelding: 22. september 2023.
Pris: 295,-

Efterårsfrokost onsdag den 11. oktober, klokken 11.30
Retterne er nøje udvalgt i samarbejde med Den gamle Stald og Det Grønne Museum.
Museumsinspektør og madhistoriker Bettina Buhl vil indlede frokosten med en fortælling om de kødspisende og de første vegetarer.
Tidspunkt: Onsdag den 11. oktober, klokken 11.30
Sted: Den Gamle Stald, Randersvej 4, 8963 Auning
Tilmelding: 6. oktober 2023.
Pris: 295,-

Den tidlige Julefrokost onsdag den 8. november, klokken 11.30
Retterne er nøje udvalgt i samarbejde med Den gamle Stald og Det Grønne Museum.
Museumsinspektør og madhistoriker Bettina Buhl vil indlede frokosten med en fortælling om juleforberedelserne under krigen med rationering og fødevareknaphed.
Tidspunkt: Onsdag den 8. november, klokken 11.30
Sted: Den Gamle Stald, Randersvej 4, 8963 Auning
Tilmelding: 3. november 2023.
Pris: Pris: 295,-

Den klassiske Julefrokost onsdag den 13. december, klokken 11.30
Retterne er nøje udvalgt i samarbejde med Den gamle Stald og Det Grønne Museum.
Museumsinspektør og madhistoriker Bettina Buhl vil indlede frokosten med en fortælling om julens mange forberedelser og den længe ventede jul.
Tidspunkt: Onsdag den 13. december, klokken 11.30
Sted: Den Gamle Stald, Randersvej 4, 8963 Auning
Tilmelding: 8. december 2023.
Pris: Pris: 295,-

Bettina Buhl og Kim Thygesen i haven