Årets gang

Følg årets gang og mød Det Grønne Museums frivillige, når de hen over året arbejder i museets Historiske Marker. Her dyrker de historiske sorter af kartoffel, roe, spindehør, havre og byg. Og når der er liv i marken, er der det også i landarbejderboligen ”Polakhuset”. Her er der dampende Rich’s erstatningskaffe og smagsprøver fra haven på komfuret.

Årets gang i markerne viser arbejdet fra klargøring af jorden, såningen, rensning, tynding, høst og tærskning. De frivillige benytter en lang række landbrugsmaskiner, der primært stammer fra 1950’erne og 1960’erne. I Historisk Værksted og Polakhuset kommer produkterne i brug. Byggen koges til grød, høren spindes og roerne laves til sirup.

I Historisk Værksted vil der være mulighed for at blive klogere på markens arbejde og produkter sammen med museets formidlere, og der vil være aktiviteter, hvor der arbejdes med de produkter, der dyrkes på markerne.

Søg på Årets Gang i vores kalender Det Sker.