Mad fra mark & skovMellemtrinUdskolingVildt - jagt & natur

Ænder og fasaner

 

Årligt nedlægger jægerne ca. 500.000 gråænder i Danmark, og det giver gråanden en andenplads over flest antal nedlagte fugle – kun overgået af fasanen, med ca. 700.000 nedlagte fugle. En stor del af disse fugle er udsatte, for ellers ville der slet ikke være så mange, men det er svært at vide helt præcist – de kan jo flyve væk, og andre kan komme til. Både fasan – og andekød er fremragende mad og det er udgangspunktet for dette forløb.

Museets udstillinger

Dialogbaseret rundvisning i museets udstillinger med fokus på jagtens udvikling gennem tiderne. Vi kigger derefter nærmere på ænder og fasaner og deres betydning som jagtobjekt i fortid og nutid. De emner vi kommer omkring, er fx udsætning og opdræt af fuglevildt, etik og moral, og ikke mindst den kulinariske værdi.

 

Aktiviteter

Vi flår og plukker vores egne fugle, og eleverne er med hele vejen – også når der skal tages indvolde ud, og kødet skal gøres spiseklart. De afhuggede fødder er gode souvenirs.

Vi tilbereder historiske retter af det velsmagende kød i et tidshistorisk spænd fra middelalder til det moderne køkken, og slutter dagen af med at præsentere retterne for hinanden og spise i fællesskab.

Varighed: 4-4½ time – Pris: 1.500 DKK

Udarbejdes senere.