Mad fra mark & skovMellemtrinUdskolingVildt - jagt & natur

Ænder og fasaner

 

Årligt nedlægger jægerne ca. 500.000 gråænder i Danmark, og det giver gråanden en andenplads over flest antal nedlagte fugle – kun overgået af fasanen, med ca. 700.000 nedlagte fugle. En stor del af disse fugle er udsatte, for ellers ville der slet ikke være så mange, men det er svært at vide helt præcist – de kan jo flyve væk, og andre kan komme til. Både fasan – og andekød er fremragende mad og det er udgangspunktet for dette forløb.

Museets udstillinger

Dialogbaseret rundvisning i museets udstillinger med fokus på jagtens udvikling gennem tiderne. Vi kigger derefter nærmere på ænder og fasaner og deres betydning som jagtobjekt i fortid og nutid. De emner vi kommer omkring, er fx udsætning og opdræt af fuglevildt, etik og moral, og ikke mindst den kulinariske værdi.

 

Aktiviteter

Vi flår og plukker vores egne fugle, og eleverne er med hele vejen – også når der skal tages indvolde ud, og kødet skal gøres spiseklart. De afhuggede fødder er gode souvenirs.

Vi tilbereder historiske retter af det velsmagende kød i et tidshistorisk spænd fra middelalder til det moderne køkken, og slutter dagen af med at præsentere retterne for hinanden og spise i fællesskab.

Varighed: 4-4½ time – Pris: 1.500 DKK

er posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas faucibus mollis interdum. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.