Efterår på Det Grønne Museum

Efteråret er en eventyrlig årstid. Skoven står i sine flammende farver, haven giver sine afgrøder fra sig – og regnvejrsdagene, der måtte komme, er perfekte til indendørs museumshygge.

På Det Grønne Museum er efterårets aktivitetsprogrammet lige så bugnende, som vores historiske køkkenhave. Når sommeren bliver til sensommer og efteråret så småt vågner, skal der høstes og senere pløjes. I oktober er det højsæson for jagten, og når den lysegrønne sommerskov bliver til den orange efterårsskov, er der ikke meget, der slår en tur i skoven eller forbi vores dyr. Henover det hele følger Den Landbrugsbotaniske Have på Det Grønne Museum årstiden, og langt ind i efteråret er der lækre afgrøder, som kan smages på og duftes til i Madens Hus.

Og uanset om man vil det, eller ej, bliver efterår altid til vinter. Og jul. Vi skyder den nye årstid igang på Det Grønne Museum med en ordentlig omgang julehygge til julemarked.

Læs mere om efterårets program herunder.

 

Efterårsforedrag

Selvom det er smukt udenfor – og vejret bare er et spørgsmål om påklædning – så kan det også være rart at gå i læ og suge lidt viden til sig. Det byder efteråret også på, når vi inviterer til to foredrag proppet med viden af to veloplagte foredragsholdere. Annette Hoff fortæller om den danske vinhistorie og Birgit Løgstrup tager dig med på en rejse i nogle af Danmarkshistoriens vigtigste begiveheder: De store landboreformer.

Fredags-køkken

Efteråret er også tiden, hvor det er ekstra hyggeligt at samlet om gryderne. Fra november til midt i december inviterer vi til et nyt fredagskoncept, hvor vi starter weekenden med Fredags-køkken: en god gang fællesmadlavning i Madens Hus. Kom forbi i 5 minutter og snus til atmosfæren – eller bliv hele eftermiddagen og hjælp til med det, du har lyst til.

Læs mere om fredags-køkkenet her.

Oplev også...

Når efterårsvejret byder på udeaktiviteter kan du naturligvis møde vores husdyr på udearealerne: Køer, får grise, geder og kanier – alle af historiske danske dyreracer. Og selvom sommeren er forbi, bugner den historiske køkkenhave stadig, fx med rodfrugter, og æbletræernes grene er tunge af æbler. Værsgo’ at smag!

På vores store indendørs legeplads Børnene Gård kan børnene slå fantasien løs på regnvejrsdagene og bruge krudt, mens de leger i den gamle købmandsgård, det klassiske landkøkken eller tager en tur på pedaltraktorerne.

I besøgmagasinet har vi udstillet de store landbrugsmaskiner, hvor vi fortæller historien om den teknologiske udvikling i landbruget. Og hver onsdag er de flittige frivillige i gang i traktorværkstedet fra 10 – 15.

Du kan selvfølgeligt også altid sætte tænderne i vores faste udstillinger.

Vi glæder os til at se dig på Det Grønne Museum i efteråret!

Praktisk information

Det Grønne Museum har åbent 10 – 15 tirsdag til fredag (mandag lukket) og 10 – 16 i weekenderne.

En dagsbillet for voksne koster 90 kr. – og giver adgang til både Det Grønne Museum og Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum, der ligger på samme område.

Der er GRATIS adgang for børn u. 18 år.

Når du besøger museet kan du ombytte din billet samme dag til et årskort for KUN 95 kr.

På museet har vi masser af udendørs og indendørs områder, hvor du kan spise din madpakke. Du kan også lægge vejen forbi restauranten Den Gamle Stald, der har åbent onsdag – søndag fra kl. 11:30 – 14:30 (Køkkenet lukker kl. 14).

Find Det Grønne Museum