Temafrokoster 2024/25

Igen i år går Den Gamle Stald og Det Grønne Museum sammen og skaber nogle helt unikke frokostarrangementer, hvor både smagsløg og hjerne bliver stimuleret.

Sæt tænderne i historien med Det Grønne Museums madhistoriker Bettina Buhl og restauratør Kim Thygesen fra Den Gamle Stald.

Kødfrie tirsdage – frokost med smag af den gode historie

“Kødfrie tirsdage” var en fast tradition i mange danske hjem under besættelsen, hvor det ofte ikke var muligt at få kød på bordet. Dette førte til, at kødportionerne blev strakt, eller man måtte helt undvære kød. For mange familier blev tirsdag derfor den kødfrie dag, hvilket krævede stor kreativitet med grøntsager og urter fra husets frue.

Nu har du en enestående mulighed for at deltage i en eller flere kødfrie tirsdage på Det Grønne Museum. Madhistoriker og museumsinspektør Bettina Buhl har udvalgt fire temaer, hvor danske urter, grøntsager, frugt og bær, som har været brugt i generationer, får en velfortjent hovedrolle. Kokkene i Den Gamle Stald vil gennem to serveringer fortolke og præsentere lækre og kreative retter – helt uden brug af kød.

Frokosten indledes med et 20 minutters oplæg af Bettina, hvor hun fortæller om dagens tema, årstiden og konteksten under besættelsen. Flere af ingredienserne er høstet i Det Grønne Museums have, hvor vi bevarer gamle kultur- og nytteplanter.

Prisen er kun 245,- + drikkevarer, og man kan købe billet til arrangementerne her

HUSK AT KØBE BILLET TIL ARRANGEMENTET VED DEN GAMLE STALD!

Temaer og datoer:

  • Sensommerens urter og kirsebær: 17. september, klokken 11.30
  • Kartofler og hyld: 22. oktober, klokken 11.30
  • Kål og æbler: 18. februar, klokken 11.30
  • Bælgfrugter og hasselnødder: 11. marts, klokken 11.30
Bettina Buhl og Kim Thygesen i haven