Sommeren på Det Grønne Museum

sommeraktivitet på gammel estrup

Vi har pakket sommeren med gode oplevelser for alle aldre og sørget for plads til ferieaktiviteter, store armbevægelser og rolig fordybelse på vores store udeområder på Det Grønne Museum ved Gammel Estrup. Indenfor lokker vi med vores nye særudstilling STORT – Mennesker og Skoven.

Det fulde program finder du herunder. Sommerferieprogrammet gælder fra lørdag 26. juni til søndag 8. august.

Vi har åben hver dag fra 10 – 17. Prisen er 110 kr. for voksne og gratis for børn u. 18 år. Billetten giver også adgang til Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

HVER DAG

landbrugsturen sommeraktivitet det grønne museum

Landbrugsturen - Børneliv på landet

Kl. 10 – 17 / Landbrugsturen / 35 kr. Gnaskende grise, hjemmelavede pandekager og fantastiske fortællinger fra børnelivet på landet. Køb en aktivitetspose i museumsbutikken og tag på landbrugstur i jeres eget tempo. Med chipkort og aktivitetspose går I fra post til post, hilser på grise og får, leger som børnene på landet i gamle dage, bager pandekager på brændekomfuret, laver en nøglering i læder og meget andet!

Skyd en urokse i sommerferien på Det Grønne Museum

Skovturen - Skyd en urokse!

Kl. 10 – 17 / Skovturen / 35 kr pr. pose. Køb en aktivitetspose i Museumsbutikken og skyd en urokse, vær med til at lave et kæmpe insekthotel og lær om de danske skove til din næste tur ud i dem. Med et chipkort og en aktivtetspose går I sammen fra post til post i lige det tempo, I har lyst til. På vejen hører I små fortællinger om de danske skove, som I måske ikke vidste i forvejen. Turen slutter af med en digital stenalderjagt med bue og pil efter uroksen – og så skal du naturligvis lave din egen nøglering i træ.

Udstillingen STORT - Mennesket og skoven

Alt det andet...

Kl. 10 – 17 / Over hele museet / Gratis. Gå på opdagelse i udstillingen STORT – mennesket og skoven, nyd maskinerne i Besøgsmagasinet, snup en gulerod og besøg dyrene på egen hånd eller smag på den historiske køkkenhave, der bugner for tiden. Haven er også det sted, du finder en ny vandreudstilling om de vilde slægtninge – altså den levende kulturarvs vilde slægtninge. Udstillingen skal rundt i hele Norden, men starter her på Det Grønne Museum.

Tag pausen med ungerne på vores store udendørs legeplads med en is fra museumsbutikken – eller måske en frokost på restauranten Den Gamle Stald?

UDVALGTE DAGE

Smagsprøver i Madens Hus i sommerferien

Smagsprøver i Madens Hus

Udvalgte dage / kl. 11 – 13 / Smagsprøver i Madens Hus / Gratis. Den levende kulturarv smager fantastisk. Og det kan du også opleve, når Matilde serverer smagsprøver i Madens Hus på udvalgte dage. Den levende kulturarv er vores gamle danske sorter og racer af både dyr og planter. Inden – eller efter – du sætter tænderne i dem, kan du ved selvsyn opleve dem rundt på hele museet. Se hvornår du kan smage på historien i Madens Hus ved at klikke her.

Det sker

Levende museum

Næsten hver dag / Mød de frivillige  / Gratis. De smeder, ordner marker, passer bier, fortæller historier og massevis af andre sysler på Det Grønne Museum. Det er naturligvis vores dygtige frivillige, som du kan møde næsten hver dag hele sommeren. Se hvem, du kan møde, og hvornår du kan møde dem i kalenderen her.

 

PRAKTISK INFORMATION

Det Grønne Museum har åbent hver dag i ferien fra kl. 10 – 17.

En dagsbillet for voksne koster 110 kr. – og giver adgang til både Det Grønne Museum og Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum, der ligger på samme område.

Der er GRATIS adgang for børn u. 18 år.

Når du besøger museet kan du ombytte din billet samme dag til et årskort for KUN 80 kr.

Corona-situationen muliggør for tiden et næsten normalt museumsbesøg. Men du vil stadig møde foranstaltninger som nye skilte og opfordringer til at spritte af og holde afstand, når du besøger museet. Det er alt sammen for at passe bedst muligt på dig, vores frivillige og medarbejdere. DU kan læse mere om Corona-virus og museumsbesøg her.

På museet har vi masser af udendørs og indendørs områder, hvor du kan spise din madpakke. Du kan også lægge vejen forbi restauranten Den Gamle Stald.