NyhederKulsvier

Det Grønne Museum søger kulsorte frivillige

Det Grønne Museum leder efter frivillige til at starte et kulsvierlaug. Men museet er også på udkig efter andre frivillige, som har lyst til at være en del af frivilligfællesskabet på museet.

 

Hvis man ikke er bange for at få sorte negle og har lyst til at prøve kræfter med at lave kul, så har Det Grønne Museum brug for hjælp. Museet er i gang med at starte et laug af frivillige kulsviere, som skal være med til at lave kul på historisk manér.

 

”De skal mødes et par gange om året og bygge de store kulmiler, hvor vi brænder kul. Vi søger både kvinder og mænd i alle aldre. Og det er et langsommeligt projekt, som tager mellem 24-36 timer, så der bliver også tid til en kop kaffe og en god snak undervejs,” siger frivilligkoordinator på Det Grønne Museum Anette Stavensø Møller og forsætter:

 

”Kulsvierlauget er det første af vores nye historisk laug som arbejder med skovbrug og jagt, men faktisk søger vi frivillige til alle vores historiske laug”.

 

Alle kan være med

Det Grønne Museum har 350 aktive frivillige, der er organiseret i en halv snes historiske laug og arbejdsgrupper så som mejerister, landarbejdere, biavlere og nu snart kulsviere. Men man behøver ikke at ville arbejde i et historisk laug for at blive en del af frivilligfællesskabet.    

 

”Vi leder efter folk som har lyst til at være en del af fællesskabet. Det er faktisk det vigtigste: at man har lyst til fællesskabet. Og det kan både være i et laug, men man kan også være med til at løse praktiske opgaver – store som små. Vi er altid interesseret i nye hænder og hoveder,” siger frivilligkoordinator på Det Grønne Museum Anette Stavensø Møller.

 

De frivillige udgør en vigtig del af museets rygrad. Uden dem ville publikum ikke få samme oplevelser til arrangementer og ferier.