Viser 1–16 af 22 resultater

Badehotellets Kogebog

Badehotellets Kogebog

299,00 DKK

Et must have for fans af TV2-serien Badehotellet. Gå på opdagelse i fru Andersens køkken og del bordets glæder med grosserer Madsen, skuespiller Weyse, fabrikant Frigh, fru Fjeldsø og alle de andre kære stamgæster. Find inspiration til nye retter i de gamle opskrifter. Her er visdom og bæredygtighed at hente, der taler lige ind i vores egen tid.

Det hele er samlet af Det Grønne Museums madhistoriker Bettina Buhl, der øser af sin store viden og har gjort retterne nemme at tilberede.

Bogen er krydret med masser af fortællinger fra tidens køkken og beretninger om, hvordan det har været som skuespiller at lave mad for seere i hele Danmark.

 

KOM TIL FOREDRAG OM BADEHOTELLET (INKL: SMAGSPRØVER; KAFFE OG KAGE)

Dansk Madhistorie – fra fortid til nutid

148,00 DKK

Fra fødevareanvendelse i oldtiden over maden ombord på Fregatten Jylland og frem til madpakkens indhold anno 2012: i en række artikler, ledsaget af opskrifter, får vi et indblik i madens og måltidets kulturhistorie i Danmark. Lad dig inspirere og gør tidligere tiders dansk madhistorie til din egen… velbekomme!

 

Forfatter: Bavnshøj, Hellvik og Buhl

 

Desserter

70,00 DKK

Her sættes der focus på desserter. Is, kager, frugter, danske og udenlandske klassikere og masser af nye fortolkninger.

Forfatter: Karolines Køkken

 

Fra haven til maven

248,00 DKK

Frugt og grønt og bær og krydderurter danner basis for de mange lækre opskrifter i bogen hér. De to forfattere fortæller om køkkenhavens guld og giver gode ideer til hvordan du fremtryller de skønneste retter til både hverdag og fest.

Forfatter: Vibeke Lehn og Anemette Olesen

 

Historisk kogebog (Kogekunst i Danmark 1616-1910)

248,00 DKK

Spis dig gennem den danske madhistorie fra 1616 til 1910 og bliv samtidig klogere på udviklingen i den danske madkultur. Med historiske opskrifter ledsaget af indlevende fortællinger, gelejder Else-Marie Boyhus læseren igennem en spændende og kulturhistorisk vigtig og forandringsfuld periode i Danmarks madhistorie.

Forfatter: Else-Marie Boyhus

 

Karolines Børnenes livretter

175,00 DKK

Et hav af opskrifter på mad i børnehøjde. Her er mad ungerne elsker – både at spise og at være med til at lave. Fra ca. 12 år vil mange børn selv kunne lave mange af retterne.

 

Forfatter: Karolines Køkken

 

Karolines Køkkenskole

50,00 DKK

Opskriftshæfte med grundlæggende madlavning og trin for trin forklaringer. Er du ny i køkkenet, får du her en rigtig fin vejledning og hjælp.

Forfatter: Karolines Køkken

 

Mad i høkassen

130,00 DKK

Er du til bæredygtig middagsmad er her kogebogen om mad i høkassen. Her sparer du både energi og tid når du laver de skønneste retter, f.eks. Suppe, gryderet, grød og kage. 40 opskrifter til inspiration.

 

Forfatter: Katrine Klinken

 

Mad med korn og frø – en kogebog

198,00 DKK

Cirka 150 opskrifter på spændende retter, brød og kager med frø og korn samt udførlige beskrivelser af de mange forskellige typer. Få med bogen hér inspiration og nye ideer til din madlavning.

Forfatter: Anemette Olesen

 

Mad og Identiteter – Dansk Madhistorie

148,00 DKK

“Du er hvad du spiser!”, lyder mundheldet – og i denne bogs artikler konkluderes det også at med dét, du spiser, fortæller du omverden hvem du er og hvad du står for. I dag er mad for mange ikke kun noget, der skal mætte, men derimod vise status, overskud samt religiøse og politiske holdninger. Bliv med bogen klogere på hvordan mad og identitet i høj grad hænger sammen.

 

Forfatter: Hellvik, Buhl m.fl.

 

Mælken i maden – 1000 års fortællinger

30,00 DKK

Bettina Buhl leverer opskrifterne og Mikkel Boesen fortæller, gennem seks forskellige børn, historien om brugen af mælk i danskernes mad – helt tilbage fra vikingetiden og frem til i dag. Sjove tegninger og interessante fakta-bokse gør bogen lige velegnet til højtlæsning som til inspiration til at prøve “nye” gamle opskrifter.

Forfatter: Bettina Buhl og Mikkel Boesen

Naturens kryddersnaps

148,00 DKK

Femogtres forskellige planter præsenteres hér, som alle kan sætte prikken over i’et i din hjemmelavede kryddersnaps eller likør. Anemette Olesen fortæller indlevende om bær, blomster og urter og deres anvendelighed i krydringen af alkohol.

 

Forfatter: Anemette Olesen

 

Roser – ej blot til pynt

149,00 DKK

Opskrifter på rosenlækkerier til både hverdag og fest: dem får du hér og samtidig gennemgår Anemette Olesen rosens kosmetiske, kulinariske og medicinske historie.

Forfatter: Anemette Olesen

 

Smagen af græskar

195,00 DKK

De syltede græskar fra mormors spisekammer er nok det mange forbinder med græskar eller i nyere tid udskæring til halloween, men græskar smager godt og kan bruges på rigtig mange måder. Her er nogle gode bud på dyrkning og anvendelse samt en række opskrifter med græskar.

Forfatter: Maren Korsgaard