Et must have for fans af TV2-serien Badehotellet. Gå på opdagelse i fru Andersens køkken og del bordets glæder med grosserer Madsen, skuespiller Weyse, fabrikant Frigh, fru Fjeldsø og alle de andre kære stamgæster. Find inspiration til nye retter i de gamle opskrifter. Her er visdom og bæredygtighed at hente, der taler lige ind i vores egen tid.
Det hele er samlet af Det Grønne Museums madhistoriker Bettina Buhl, der øser af sin store viden og har gjort retterne nemme at tilberede.
Bogen er krydret med masser af fortællinger fra tidens køkken og beretninger om, hvordan det har været som skuespiller at lave mad for seere i hele Danmark.
Fra fødevareanvendelse i oldtiden over maden ombord på Fregatten Jylland og frem til madpakkens indhold anno 2012: i en række artikler, ledsaget af opskrifter, får vi et indblik i madens og måltidets kulturhistorie i Danmark. Lad dig inspirere og gør tidligere tiders dansk madhistorie til din egen… velbekomme!
Beskrivelse af 78 udvalgte tomatsorter.Indeholder dyrkningsvejledning til fremavl af de bedste og sundeste planter. Hvordan opbevarer man der overskud af tomater man kan have i slutningen af sæsonen? Her findes nogle bud på det.
Frugt og grønt og bær og krydderurter danner basis for de mange lækre opskrifter i bogen hér. De to forfattere fortæller om køkkenhavens guld og giver gode ideer til hvordan du fremtryller de skønneste retter til både hverdag og fest.
Indbagt finger, vampyrens frygt og heksens mareridt… dét er kun tre ud af mange opskrifter, du kan finde i bogen hér. Leg med maden både til hverdag og til fest – du må godt!
Spis dig gennem den danske madhistorie fra 1616 til 1910 og bliv samtidig klogere på udviklingen i den danske madkultur. Med historiske opskrifter ledsaget af indlevende fortællinger, gelejder Else-Marie Boyhus læseren igennem en spændende og kulturhistorisk vigtig og forandringsfuld periode i Danmarks madhistorie.
Tænderne løber i vand og du får lyst til at prøve samtlige opskrifter på de forskellige kåltyper, som Anemette Olesen præsenterer hér. Og så er det ovenikøbet nemt, billigt og sundt sundt sundt at lave med med kål.
God sund og varieret mad i en travl hverdag kan være noget af en udfordring. Her kommer en hjælpende hånd. Her er samlet opskrifter på aftensmad, der alle har en fedtenergi% på max 30 og som alle kan tilberedes på 30 minutter.
Et hav af opskrifter på mad i børnehøjde. Her er mad ungerne elsker – både at spise og at være med til at lave. Fra ca. 12 år vil mange børn selv kunne lave mange af retterne.
Stegt flæsk med persillesovs er nok en af de mest kendte klassikere fra det danske mormorkøkken. Den og mange flere opskrifter, kan du finde heri. Opskrifterne er klassiske, som vi husker dem.
Er du til bæredygtig middagsmad er her kogebogen om mad i høkassen. Her sparer du både energi og tid når du laver de skønneste retter, f.eks. Suppe, gryderet, grød og kage. 40 opskrifter til inspiration.
Cirka 150 opskrifter på spændende retter, brød og kager med frø og korn samt udførlige beskrivelser af de mange forskellige typer. Få med bogen hér inspiration og nye ideer til din madlavning.
“Du er hvad du spiser!”, lyder mundheldet – og i denne bogs artikler konkluderes det også at med dét, du spiser, fortæller du omverden hvem du er og hvad du står for. I dag er mad for mange ikke kun noget, der skal mætte, men derimod vise status, overskud samt religiøse og politiske holdninger. Bliv med bogen klogere på hvordan mad og identitet i høj grad hænger sammen.
På www.detgroennemuseum.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Vi bruger cookies til at forbedre dit besøg samt at undersøge, hvordan vores hjemmeside bliver brugt. Du kan finde vores Privatlivs- og cookiepolitik her.