Presse og nyheder

Pressen er velkommen til at besøge museet. Akkreditering til pressebesøg kan fås ved at skrive en mail med navn, medie og anledning til kommunikation@dgmuseum.dk.

Museet er altid behjælpelig med yderligere fotos, informationer eller historier. Kontakt museets pressekontakt for mere.

Kenneth Frydensbjerg

kf@dgmuseum.dk

Direkte telefon: +45 6178 3315

Download pressefotos

Der er frit brug af vores pressefotos i en redaktionel sammenhæng blot billederne krediteres.

Det Grønne Museum sætter jagt og skov på skoleskemaet

Husdyrene fodres på Det Grønne Museum

Det Grønne Museum – Jagten, skoven, landbruget og maden

Livet på landet

Det Grønne Museum sætter jagt og skov på skoleskemaet

Download logoer

Årsrapport

Hvert år offentligør Det Grønne Museum en årsrapport. I 2017 udgav museet både årsrapport for Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum. Se dem her:

Årsrapport: Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum

Årsrapport: Dansk Landbrugsmuseum

Fakta og tal

• Det gennemsnitlige besøgstal har de seneste år været knap 100.000 gæster – cirka 5.000 er fra udlandet.
  • Det Grønne Museum er resultatet af fusionen mellem det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum (Hørsholm) og det tidligere Dansk Landbrugsmuseum (Auning). Museet er beliggende ved Auning på Djursland.
  • Det kræver mere end 90 lastvogne med anhænger at flytte museumsgenstande fra det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm til Djursland. Det arbejde forsætter i 2018.
  • Museets samling rummer mere end 70.000 genstande – blandt andet en større mængde landbrugsmaskiner.
  • Det Grønne Museums undervisningsafdeling har hvert år over 85 skoleklasser igennem et undervisningsforløb på museet.