Presse og nyheder

Pressen er velkommen til at besøge museet. Akkreditering til pressebesøg kan fås ved at skrive en mail med navn, medie og anledning til kommunikation@dgmuseum.dk.

Museet er altid behjælpelig med yderligere fotos, informationer eller historier. Kontakt museets pressekontakt for mere.

kommunikation@dgmuseum.dk

Eller

Kenneth Sletten Christensen
ksc@dgmuseum.dk
20412225

Download pressefotos

Der er frit brug af vores pressefotos i en redaktionel sammenhæng blot billederne krediteres.

Det Grønne Museum sætter jagt og skov på skoleskemaet

Husdyrene fodres på Det Grønne Museum

Det Grønne Museum – Jagten, skoven, landbruget og maden

Livet på landet

Det Grønne Museum sætter jagt og skov på skoleskemaet

Download logoer

Hent pressemeddelelser

Fakta og tal

• Det Grønne Museum er det nationale museum for jagten, skoven, landbruget og maden. Museet er et statsmuseum under Kulturministeriet.
  • I 2017 besøgte 100.772 Det Grønne Museum og vores nabo Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum, som museet har billetsalg sammen med. De seneste år har det gennemsnitlige besøgstal været knap 100.000 gæster – cirka 5.000 er fra udlandet.
  • Direktør for Det Grønne Museum er Anne Bjerrekær. Hun er uddannet som cand.phil. i forhistorisk arkæologi ved Århus Universitet og kommer fra en stilling som direktør for Horsens Museum.
  • Det Grønne Museum er resultatet af fusionen mellem det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum (Hørsholm) og det tidligere Dansk Landbrugsmuseum (Auning). Museet er beliggende ved Auning på Djursland.
  • Det krævede mere end 60 lastvogne med anhænger at flytte museumsgenstande fra det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm til Djursland. Sidste flyttebil ankom til Djursland i juli 2018.
  • Museets samling rummer mere end 70.000 genstande – blandt andet en større mængde landbrugsmaskiner.
  • Det Grønne Museums undervisningsafdeling har hvert år over 85 skoleklasser igennem et undervisningsforløb på museet.