Presse og nyheder

Pressen er velkommen til at besøge museet. Akkreditering til pressebesøg kan fås ved at skrive en mail med navn, medie og anledning til kommunikation@dgmuseum.dk.

Museet er altid behjælpelig med yderligere fotos, informationer eller historier. Kontakt museets pressekontakt for mere.

Download pressefotos

Der er frit brug af vores pressefotos i en redaktionel sammenhæng blot billederne krediteres.

Det Grønne Museum sætter jagt og skov på skoleskemaet

Husdyrene fodres på Det Grønne Museum

Husdyrene fodres på Det Grønne Museum

Det Grønne Museum – Jagten, skoven, landbruget og maden

Livet på landet

Det Grønne Museum sætter jagt og skov på skoleskemaet

Download logoer

Hent pressemeddelelser

Årsrapport

Hvert år offentligør Det Grønne Museum en årsrapport. Dem finder du her:

Årsrapport 2018: Det Grønne Museum

Årsrapport 2017: Det Grønne Museum

Rammeaftale

Det Grønne Museum er et statsligt museum. Her kan du læse vores rammeaftale med Slots- og Kulturstyrelsen. Aftalen er gældende for periode 2019 – 2022.

Rammeaftale 2019 – 2022: Det Grønne Museum

Strategi

Som et tillæg til ovenstående rammeaftale arbejder Det Grønne Museum i disse år efter strategien “Mennesket i centrum”. Strategiperioden er 2019 – 2022.

Strategi 2019 – 2022: Mennesket i centrum

Fakta og tal

  • Det Grønne Museum er det nationale museum for jagten, skoven, landbruget og maden. Museet er et statsmuseum under Kulturministeriet.
  • I 2017 besøgte 100.772 Det Grønne Museum og vores nabo Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum, som museet har billetsalg sammen med. De seneste år har det gennemsnitlige besøgstal været knap 100.000 gæster – cirka 5.000 er fra udlandet.
  • Direktør for Det Grønne Museum er Anne Bjerrekær. Hun er uddannet som cand.phil. i forhistorisk arkæologi ved Århus Universitet og kommer fra en stilling som direktør for Horsens Museum.
  • Det Grønne Museum er resultatet af fusionen mellem det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum (Hørsholm) og det tidligere Dansk Landbrugsmuseum (Auning). Museet er beliggende ved Auning på Djursland.
  • Det krævede mere end 60 lastvogne med anhænger at flytte museumsgenstande fra det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm til Djursland. Sidste flyttebil ankom til Djursland i juli 2018.
  • Museets samling rummer mere end 70.000 genstande – blandt andet en større mængde landbrugsmaskiner.
  • Det Grønne Museums undervisningsafdeling har hvert år over 85 skoleklasser igennem et undervisningsforløb på museet.