Ny forpagter på restaurant Den Gamle Stald blev fundet i Auning

Det Grønne Museum på Gl. Estrup har fundet den nye forpagter af stedets restaurant. Det blev den lokale Kim Thygesen, der kommer til med masser af erfaring og nye idéer.

Ny forpagter på Den gamle stald gammel estrup

Det var med vemod, at Det Grønne Museum sendte forpagtningen af museets restaurant Den Gamle Stald i udbud, efter at de nuværende forpagtere gennem 12 gode år valgte at opsige aftalen. Heldigvis har interessen været stor for at overtage de gamle avlsbygninger på Gl. Estrup og drive restaurant på madens museum.

I et meget velkvalificeret ansøgerfelt faldt valget på den lokale auningboer Kim Thygesen, 38 år. Han har været kokkeelev på Auning Kro og har i mange år drevet restauranter i Aarhus, hvor han blandt andet har været restaurantchef på Mefisto og medejer af MellemRum, Komfur og RarBar. Og så har han netop for sjette gang opnået en finaleplads til DM for tjenere, ligesom han er på holdkortet på Tjenerlandsholdet.

Alt sammen noget, der gør, at der i dag er en glad direktør på Det Grønne Museum.

–  Det er et utroligt CV og nogle meget spændende tanker, Kim Thygesen kommer med i sin ansøgning. Men vi har også været meget glade for samarbejdet med de nuværende forpagtere, så derfor har det punkt også været højt på vores ønskeliste til den nye forpagter. Der har Kim også fantastiske referencer, så jeg er meget stolt over, at vi kan tiltrække en så dygtig mand som ham. Jeg glæder mig til at byde Kim velkommen på museet, samtidigt med at jeg vil takke de afgående forpagtere for et godt samarbejde, siger Anne Bjerrekær.

Kim Thygesen overtager restauranten 1. januar 2020, hvor han står klar til at byde nye og gamle gæster og selskaber velkommen i Den Gamle Stald. De gamle gæster vil både kunne kende stedets ånd og opleve nye og spændende tiltag:

– Jeg føler, at jeg med forpagtningen af Den Gamle Stald endelig kommer hjem. Jeg glæder mig rigtig meget til at byde velkommen til nye gæster udenbys fra og vise dem alt det fantastiske, vi kan med gastronomien og de lokale råvarer her på Djursland. Men jeg glæder mig også til at tage i mod alle de lokale auningboere, der kommer forbi på søndagsgåturen. De vil kunne genkende stedets ånd, men også opleve, at jeg kommer med nye idéer og inspiration, fortæller Kim Thygesen.

Han bor til daglig i Auning med sine to børn og sin hund og ser frem til at kunne tage cyklen på arbejde ad en rute, han kender særdeles godt. Han er nemlig opvokset i Auning og er hele barndommen kommet på Gl. Estrup.

– Jeg holder meget af stedet her, og lokalområdet betyder meget for mig, og det er mit mål, at man kan mærke det, når man kommer på museets restaurant. Jeg elsker også naturen her og er selv jæger, så jeg ser rigtig mange muligheder i en restaurant på Det Grønne Museum. Jeg kan knytte retterne til udstillinger og særlige arrangementer, jeg kan gå i den historiske køkkenhave, og jeg kan trække på de eksperter, jeg nu skal arbejde dør om dør med. Det bliver inspirerende, slutter han.

Det er altså fra 1. januar 2020, at Kim Thygesen skal svinge gryder og pander i restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum på Gl. Estrup. Først skal der dog svinges hammer og sav, når indretningen skal opdateres i stedets ånd, men restauranten vil være åben for selskaber i januar, og være klar til at servere for gæster, når museet igen sæsonåbner den 1. februar 2020.

For yderligere information

Direktør Anne Bjerrekær

T.: 20 80 12 78 / M.: ab@dgmuseum.dk

Ny forpagter Kim Thygesen

T.: 26 15 86 34 / M.: mail@kimthygesen.dk

Kommunikationsmedarbejder Kenneth Sletten Christensen

T.: +45 20 41 22 25 / M.: ksc@dgmuseum.dk

FOTO: Anne Bjerrekær, direktør på Det Grønne Museum, glæder sig til samarbejdet med den nye forpagter på Det Grønne Museum, Kim Thygesen. Foto: Det Grønne Museum.

Blå bog – Kim Thygensen

• 38 år. Bor til daglig i Auning med sine to børn og sin hund.
  • Startede som kokkeelev på Auning Kro i 1996 og har senere været tjenerelev på Hotel Ebeltoft Strand. Han er også uddannet sommelier og sidder i bestyrelsen i Dansk Sommerlier Forening.
  • Han har været restaurantchef på Radisson SAS Scandinavia Hotel og restaurant Mefisto i Aarhus. Han har været vinkonsulent i Philipson Wine og importør/medejer af Ærligvin, inden han blev medejer af RarBar, Restaurant Komfur og Restaurant MellemRum, der alle ligger i Aarhus, samt sommelier på Cafe Gran og Møhr i Horsens.
  • Kim Thygesen er jæger, spiller fodbold, springer i faldskærm og kører motorcykler. Når han har tiden og ikke arbejder.

Fakta om Det Grønne Museum

• Det Grønne Museum er det nationale museum for jagten, skoven, landbruget og maden. Museet er et statsmuseum under Kulturministeriet.
  • Vores gennemsnitlige besøgstal er knap 100.000 gæster om året – cirka 5.000 er fra udlandet.
  • Det Grønne Museum er resultatet af fusionen mellem det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum (Hørsholm) og det tidligere Dansk Landbrugsmuseum (Auning). Museet er beliggende ved Auning på Djursland.
  • Museets samling rummer mere end 70.000 genstande inden for vores fire emneområder.
  • Vi har en indendørs udstilling på ca. 5500 kvm, og rundt om museet har vi 75 hektar med bl.a. vores historiske køkkenhave, økologiske landbrug og husdyr af gamle danske racer.
  • Det Grønne Museums undervisningsafdeling har hvert år over 85 skoleklasser igennem et undervisningsforløb på museet.

For yderligere information

Direktør Anne Bjerrekær

T.: 20 80 12 78 / M.: ab@dgmuseum.dk

Ny forpagter Kim Thygesen

T.: 26 15 86 34 / M.: mail@kimthygesen.dk

Kommunikationsmedarbejder Kenneth Sletten Christensen

T.: +45 20 41 22 25 / M.: ksc@dgmuseum.dk

Blå bog – Kim Thygensen

• 38 år. Bor til daglig i Auning med sine to børn og sin hund.

Fakta om Det Grønne Museum