Uncategorized @daAugustinus fonden støtter Det Grønne Museums kommende udstillinger med to millioner

Millionstøtte fra Augustinus Fonden til Det Grønne Museum

Realiseringen af Det Grønne Museums nye signaturudstilling er med en bevilling på to millioner kroner fra Augustinus Fonden kommet et stort skridt nærmere.

Siden Det Grønne Museum så dagens lys for første gang i 2017, har det været et stort ønske at forene museets fire ansvarsområder, jagten, skoven, landbruget og maden, i én fælles fortælling; Det Grønne Museums Danmarkshistorie. En udstilling der sætter mennesket og vores samspil med naturen i centrum.

Første del af det projekt, en ny udstilling der formidler perioden fra 2020 til 1950, er med en bevilling på 2 millioner kroner fra Augustinus Fonden nu rykket et stort skridt nærmere.

Stort skulderklap

På Det Grønne Museum, der har til huse på Gl. Estrup på Djursland, er de store smil fundet frem:

– Vi har længe knoklet på for at få udviklet de overordnede rammer for vores nye signaturudstillinger og for at få sikret finansieringen af projektet. Med de gode nyheder fra Augustinus Fonden er vi både kommet godt i gang med finansieringen, og har fået et kæmpe skulderklap, som understreger, at vi har en god plan for museet, som andre også kan se idéen i, siger direktør for Det Grønne Museum, Anne Bjerrekær.

– Danmarks historisk bærende erhverv, som er Det Grønne Museums nationale ansvarsområde, bør formidles og kunne forstås i et nutidigt perspektiv.  Det Grønne Museum har udarbejdet en meget fremadskuende og perspektivrig plan for en ny signaturudstilling.  Ambitionen er, at de besøgende kan opnå en sammenhængende forståelse for områderne. Det projekt bidrager vi meget gerne til, siger Frank Rechendorff Møller, direktør i Augustinus Fonden.

Mere arbejde venter

På Det Grønne Museum betyder bevillingen en god portion selvtillid til det fremadrettede arbejde:

– Med Augustinus Fondens blåstempling fortsætter vi arbejdet med at søge medfinansiering, og i 2020 skal vores museumsinspektører skabe indhold til de nye udstillinger, så vores gæster kan se frem til nye opdagelser i nye udstillinger, så hurtigt som muligt efter at finansieringen er på plads, fortæller Anne Bjerrekær, direktør på Det Grønne Museum.

Mennesket i centrum

Fremtidsplanen for Det Grønne Museum består af en femtrinsraket, hvoraf første del altså er en ny udstilling, der fortæller Det Grønne Museums Danmarkshistorie fra 2020 til 1950.

Ambitionen er at skabe en moderne og interaktiv udstilling med vores ikoniske genstande. Den skal som det eneste sted i verden samle de fire ansvarsområder til én fortælling. Det bliver til en udstilling om menneskets samspil med klimaet og naturen i nogle af de mest skelsættende år for vores planet. Budgettet på denne del er 13,5 millioner kroner.

Andet trin er en fortsættelse af udstillingen, der tager gæsterne på en rejse fra 1950 tilbage til år 13.000 f.v.t. Tredje, fjerde og femte trin er henholdsvis en inddragelse af museets store udeområde, udvikling af undervisningsmateriale og et mobilt museum, der kan tage historien med rundt i hele landet.

FOTO: Det Grønne Museums udstillingshaller er klar til de nye signaturudstillinger, som med en millionbevilling fra Augustinus Fonden er rykket tættere på. Foto: Det Grønne Museum.

For yderligere information

Direktør Anne Bjerrekær

T.: 20 80 12 78 / M.: ab@dgmuseum.dk

Formidlingschef Maria Berg Briese

T.: 41 96 36 30 / M.: mbb@dgmuseum.dk

Kommunikationsmedarbejder Kenneth Sletten Christensen

T.: 20 41 22 25 / M.: ksc@dgmuseum.dk

Fakta om Det Grønne Museum

• Det Grønne Museum er det nationale museum for jagten, skoven, landbruget og maden. Museet er et statsmuseum under Kulturministeriet. Sammen med Nationalmuseet er vi de eneste kulturhistoriske museer, staten driver.
  • Vores gennemsnitlige besøgstal er knap 100.000 gæster om året – cirka 5.000 er fra udlandet.
  • Det Grønne Museum er resultatet af fusionen mellem det tidligere Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum (Hørsholm) og det tidligere Dansk Landbrugsmuseum (Auning). Museet er beliggende på Gl. Estrup ved Auning på Djursland.
  • Museets samling rummer mere end 70.000 genstande inden for vores fire emneområder.
  • Vi har en indendørs udstilling på ca. 5500 kvm, og rundt om museet har vi 75 hektar med bl.a. vores historiske køkkenhave, økologiske landbrug og husdyr af gamle danske racer.
  • Det Grønne Museums undervisningsafdeling har hvert år over 85 skoleklasser igennem et undervisningsforløb på museet.