Historisk madskole

I hundredevis af år har danskerne forfinet teknikkerne i køkkenet. Når du kommer på historisk madskole i Madens Hus på Det Grønne Museum, Gl. Estrup i Auning, kan du lære de vigtigste og bedste køkkenteknikker, som vi har udvalgt specielt til dig – direkte fra madhistorien.

Vores madskoler har fokus på, at det skal være hyggeligt og lærerigt. Det er vores mål, at du kan tage teknikkerne direkte med hjem i dit eget køkken og give dine gæster en hel ny og unik oplevelse ved middagsbordet. Selvfølgeligt krydret med en god fortælling fra madhistorien.

Madens Hus på Det Grønne Museum består af en række historiske køkkener: Ildstedskøkkenet fra 1600-tallet, køkkenet med brændekomfuret fra 1800-tallet, krigskøkkenet med gasblus og Madam Blå og de brune 1960’er og 1970’er køkkener, som mange kan kende. Dertil kommer de moderne køkkenstationer. Alt sammen kommer du til at prøve kræfter med på vores madskoler.

Til hver madskole udvælger vi en række opskrifter, som er typiske for en periode i historien, og som giver dig mulighed for at arbejde med nogle af de historiske køkkenteknikker.

Her finder du praktiske informationer om at deltage i en madskole

Historisk madskole i Madens Hus på Det Grønne Museum
På Historisk Madskole har vi gang i alle de historiske køkkener
Råvarerne til Madskoler hentet blandt andet i haven på Det Grønne Museum, Gammel Estrup.
Vi benytter også historiske køkkenredskaber på madskolerne