Uncategorized @daaktiviteter i påsken

Kom trillende ind i påsken på Det Grønne Museum

Der er masser af påske-traditioner, der kredser om én fællesnævner: Æg. Og det tager Det Grønne Museum til næste niveau i en historisk æggende påske.

I helligdagene i påsken 2019 kan du hver dag fra kl. 10 – 15 deltage i Det Grønne Museums påske-aktiviteter. Aktiviteterne byder på både god brug og genbrug, når der skal pustes æg, laves omelet af indholdet, foldes og farves med naturens egne farver.

Der skal nemlig farves æg på den traditionelle – og helt bæredygtige – måde: Med løgskaller og friske urter. Når man koger det i en lille pakke med æggene, bliver det til flotte mønstre, og når æggene puttes i en kurv med halm, som du på museet får hjælp til at flette af genbrugspapir, har du smukke påskedekorationer til hjemmet. Og så skal der altså også lidt rødt i ansigterne, når der skal pustes æg, men den brugte energi kan indtages igen, ved at lave omeletter på brændekomfuret.

Når æggene er lagt til ro, kan børn og voksne gå på opdagelse i udstillingerne på museet. Ansatte har rapporteret, at man har spottet påskeharen hoppe igennem med chokoladeæg, så måske kan man finde mere end viden og gode oplevelser på Det Grønne Museum i påsken?”Trant” æg påskedag

Æg er den røde tråd i påsken, og efter gammel tradition kan du påskesøndag kl. 13 “trante” dit farvede æg på museet. Trante betyder i virkeligheden bare trille, og det er også lige hvad man gør: I gamle dage trantede børn og barnlige sjæle deres smukt dekorerede æg ned ad en bakke, hvor de forsøgte at ramme hinandens og komme længst. Vinderen løb med alle æggene fra de andre deltagere. Påskesøndag får alle lov at tage deres med hjem, men ellers holdes traditionen i hævd.

Og så er foråret lig med liv på Det Grønne Museum, hvor du kan opleve dyreungerne i stalden, den spirende historiske køkkenhave og forhåbentligt det gode vejr på udearealerne.

Hvor

Det Grønne Museum

Randersvej 4, 8963 Auning

Entré: 100 kr. for voksne/gratis for børn.