Alletiders jul på landet

“Alletiders jul på landet” er Det Grønne Museums gratis juletilbud til skoler og institutioner. Forløbet er Corona-venligt og kan foregå 30. november – 18. december, mandag – fredag i tidsrummet 8 – 16. Alle forløb skal bookes på info@dgmuseum.dk eller 86 48 34 44.

Digital juletur

Det Grønne Museums julegave til skoler og institutioner består af gratis adgang til museet og mulighed for at opleve den digitale juletur “Alletiders jul på landet”. Her bliver I ledt fra stander til stander med et chipkort, der aktiverer en fortælling.

Turen starter inde på det julepyntede museum, hvor museets formidlere i en lydfortælling starter rejsen i 1700-tallets juletraditioner – ledsaget af en lille juleudstilling.

Herefter går turen gennem 1800- og 1900-tallet, inden den fortsætter på udeområdet. Her er der stop ved juletræet med sin pynt, julekålen i den historiske køkkenhave, dyrene og gårdnissen i stalden samt landarbejdernes hus ”Polakhuset”. Her er der pyntet op til jul under trange kår i 1930’erne og 1915.

Turen tager ca. 1 time.

Risengrød og julefortællinger

Har lærere og elever lyst til at udvide dagen, kan man for 300 kr. tilkøbe et ekstra skud julehygge med risengrød og saftevand. Imens der spises, svarer museets formidlere på alle de spørgsmål, der er opstået undervejs og deler de bedste og sjoveste julehistorier.

Inden turen går hjemad, får læreren et idékatalog med hjem med forslag til historiske julelege og aktiviteter til de december-dage, der kan trænge til et genbesøg af julehyggen.

Den udvidede pakke tager ca. 2 timer og kan tilrettelægges til alle aldersgrupper. Det faglige fokus er primært på faget historie og kommer omkring følgende Fælles mål:

Kronologi og sammenhæng (kronologi) – Eleven kan placere elementer fra historien tidsmæssigt i forhold til hinanden.

Kildearbejde (sprog og skriftsprog) – Eleven har viden om enkle fagord og begreber og historiske kilders formål og struktur.

Historiebrug (historiske fortællinger) – Eleven har vide om særtræk ved historiske fortællinger.

Julenisserne gør klar til undervisningsforløb