Kulturhistorisk formidler søges til Det Grønne Museum

Det Grønne Museum søger pr. 1. november 2020, eller snarest derefter, en medarbejder til museets undervisningsafdeling.

Det Grønne Museum er det nye statslige museum med ansvar for jagtens, skovens, landbrugets og madens historie, og vi står foran en række store og spændende opgaver i de kommende år, hvor museet skal positionere sig i danskernes bevidsthed. Dette skal blandt andet ske ved at udvikle nye store signaturudstillinger på tværs af vore ansvarsområder, gentænke formidlingsformer samt ved at styrke museets digitale formidling. Vi lægger også stor vægt på, at vores formidling ikke udelukkende foregår inden døre, men også er sanselige oplevelser under åben himmel i haver, marker, stalde og skov.

Den nye medarbejder skal i samarbejde med kolleger og ledelse udfylde formidlingsrammerne inden for museets mission, der lyder:

Årets gang på Det Grønne Museum

Det Grønne Museum styrker historiebevidsthed og aktivt medborgerskab ved at belyse, hvorledes den kulturhistoriske og teknologiske udvikling inden for jagten, skoven, landbruget og maden har haft og stadig har afgørende betydning for menneskers hverdag og for landskabet og naturen.

Stillingen

Du bliver tilknyttet undervisningsafdelingen, der er en del af Det Grønne Museums Formidlingsafdeling, Du bliver en vigtig del af det hold, der under ledelse af formidlingschefen og med udgangspunkt i museets ambitiøse strategier og visioner skal videreudvikle, implementere og udføre museets undervisningsforløb både på museet og digitalt. I første omgang til folkeskolen og ungdomsuddannelser, men på sigt også til andre – og voksne – målgrupper. Du kommer også til at indgå i arbejdet med at udvikle, gennemføre og evaluere museets formidlingstilbud så som ferieaktiviteter, rundvisninger, arrangementer og store events. Du bliver også i mindre grad inddraget i opbygning af nye udstillinger.

Kvalifikationer

  • Du er uddannet folkeskolelærer eller lignende, og du har arbejdet med undervisning og/eller formidling mindst et par år efter din uddannelse
  • Du har dokumenteret erfaring med, ser muligheder i og er god til at udvikle digitale undervisningsforløb
  • Du er en kompetent formidler af dansk kulturhistorie
  • Du er god til og værdsætter at arbejde struktureret og skabe overblik
  • Du er en blændende mundtlig formidler og udtrykker dig ubesværet på skrift
  • Du har lyst til at deltage i arbejdet med at implementere museets strategier og vision
  • Du har ikke nødvendigvis dokumenteret erfaring med formidling inden for museets ansvarsområder, men du har lyst til at lære og synes, at fortællingen om menneskets møde med – og brug af – naturen, er vigtig og relevant
  • Du har lyst til og kan agere i en hverdag sammen med et stærkt team af kolleger og frivillige, der brænder for at udvikle stedet til et af Danmarks bedste museer.
  • Du er fleksibel med hensyn til arbejdstider, da der i stillingen vil være opgaver, der ligger om aftenen, i weekender og i skoleferier.
  • Du har lyst til at blive del af en arbejdsplads, hvor alle kender hinanden, arbejder på tværs og passer på hinanden.

Løn og ansættelsesvilkår

Arbejdstiden er 30 timer om ugen. Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes efter gældende overenskomst.

Det for tiden gældende tjenested er Det Grønne Museum, Randersvej 4, 8963 Auning.

Stillingen vil være med ansættelse fra 1. november 2020 eller snarest derefter.

Ansøgning

Ansøgning med opdateret CV uploades via sikker digital post – klik her. Du skal logge ind med NemID.

Vi skal have ansøgningen senest mandag d. 14. september kl. 9.00.

Evt. yderligere information om stilling og museum kan findes på museets hjemmeside eller ved henvendelse til museets formidlingschef Maria Berg Briese, gerne på mail: mbb@dgmuseum.dk.

Kandidater, der udvælges til samtale, vil få besked fredag d. 18. september. Samtaler gennemføres mandag d. 21. september.

Det Grønne Museum opfordrer til, at alle kvalificerede uanset personlig baggrund søger stillingen.

Du kan download opslaget som PDF her.