NyhederHav Og Strandjagt

Efterlyser foto, video og lyd af hav- og strandjagt

Det Grønne Museum søger billeder, video- og lydoptagelser af aktuel dansk hav- og strandjagt til nye udstilling og bevaring for eftertiden.

Kære hav- og strandjægere – vi har brug for jeres hjælp.

Det Grønne Museum planlægger en udstilling om jagten på havenes, fjordenes og vigenes fugle. Men vi har brug for hjælp!

Vi mangler dokumentation af den jagt der foregår derude i det kolde og våde lige nu. Vi beder jer jægere om at tage billeder, optage videoer og lyde, mens I er derude, på jagt. Det kan være med et traditionelt kamera, jeres mobiltelefoner, GoPro-kameraer eller noget helt andet.

Jo bedre billeder, jo bedre udstilling. Derfor er det vigtigt at billederne, videoerne og lydene bliver optaget i de højst mulige kvaliteter. Men hvis du har gamle billeder i lavere opløsning, så er vi selvfølgelig meget taknemmelige!

Billederne, videoerne og lydene vil først og fremmest skulle bruges til en udstilling, der vil åbne næste forår. Men vi vil også digitalt arkivere dem til eftertiden, så de i fremtiden kan bruges til at fortælle om fortidens jagtformer i bøger, film, udstillinger mm.

Hvis du har optagelser, som du vil dele med Det Grønne Museum, eller har lyst til at optage nyt, så skriv til museumsinspektør med ansvar for jagtens kulturhistorie, Troels Land på tlc@dgmuseum.dk

På forhånd tak!