Corona-virus og museumsbesøg

Vi gør os umage for at sikre dig en god og tryg museumsoplevelse, når du som gæst besøger Det Grønne Museum i kølvandet på Corona-pandemien.

Det er et krav fra myndighederne, at gæster over 15 år på museet skal vise et gyldigt coronapas samt ID, og at gæster over 12 år samt ansatte på museet bærer mundbind eller visir indendørs. Vi opfordrer til, at du medbringer et mundbind hjemmefra, men vi sælger også mundbind til 3 kr. stykket i både billetsalget og museets butik. Vi har store udeområder med masser af oplevelser og gode historier, hvor du ikke behøver bære mundbind. På Sundhedstyrelsens hjemmeside, kan du læse om, hvordan du bærer mundbind, og hvem der er fritaget for kravet.

Vi gør vores bedste, for at museumsoplevelsen bliver så god, som før pandemien, men som gæst vil du også opleve enkelte rum, der er lukket i en periode, flere skilte, spritstationer o.l. Og så skal du følge de grønne pile rundt i udstillingerne – og holder afstand til andre gæster. Vi følger retningslinjerne fra myndighederne, og ændrer de sig, ændrer vi også vores tiltag, som du kan læse mere om herunder.

Vores restaurant Den Gamle Stald har åbent. Se mere her.

Vi er på samme hold

Rundt omkring på museet vil du se vores særlige HOLD-skilt, som du også finder her på siden. Skiltet skal minde alle om at

  • holde til højre,
  • holde sig til de grønne pile,
  • holde afstand
  • og holde humøret højt.

På den måde kan vi sammen sikre et godt og trygt museumsbesøg.

Som skiltet indikerer, er der på gulvet en række grønne pile. Følg dem, så flyder trafikken den rigtige vej rundt i museet. Og husk at holde én meters afstand til andre end dem, du eventuelt besøger museet med.

Flere steder på museet kan du trykke på kontakter, swipe på skærme og hive i håndtag. Disse steder er blevet markeret med en lille pilfinger, og herfra vil du altid kunne se en af de mange opstillede spritstationer, som vi opfordrer alle til at benytte.

På museet gør vi ekstra rent og spritter af i overensstemmelse med anbefalingerne fra myndighederne.

Hvor er museumsbesøget anderledes?

Situationen betyder dog også, at der er enkelte oplevelser, du desværre ikke kan få i en periode. Vores indendørs legeplads, Børnenes Gård, er lukket, men du kan stadig besøge de udendørs legepladser og vores dyr. I udstillingerne har vi også afspærret enkelte små rum og kroge, hvor man må nøjes med at kigge ind.

Madpakkerummet er lukket, men kan åbnes for grupper på 10 personer eller skoleklasser, der kommer sammen – spørg i butikken. Spis i stedet din madpakke i Lysningen ved siden af museumsbutikken, hvor vi har lavet ekstra afstand mellem bordene. Eller besøg vores restaurant Den Gamle Stald.

Mange arrangementer er aflyst, men enkelte mindre arrangementer, der kan afholdes i overensstemmelse med anbefalingerne, bliver afholdt. Til disse arrangementer, som til alt andet, overholder vi de til enhver tid gældende retningslinjer fra myndighederne. Det betyder blandt andet, at vi vil sikre, at der bliver holdt afstand, sprittet af og at antallet af gæster ikke overskrider det tilladte max. Derfor vil du kunne blive afvist eller må vente lidt på at få plads til et arrangement, ligesom vi kan se os nødsaget til at aflyse enkelte tiltag på dagen. Vi tilpasser os løbende de gældende retningslinjer.

Du kan se arrangementerne i vores kalender Det Sker.

Her på Kulturministeriets hjemmeside, kan du orientere dig i de gældende retninglinjer for “kulturinstitutioner, hvor publikum bevæger sig rundt”.

Regler og anbefalinger på området ændrer sig hurtigt og ofte, og det vigtigste for os er at sikre et trygt og godt museumsbesøg. Oplever du steder, hvor vi kan blive bedre hører vi meget gerne fra dig. Tag enten fat i en ansat, når du besøger os, eller skriv til os på info@dgmuseum.dk.

Vi glæder os til, at vi ses.

Besøg det grønne museum og få en sikker museumsoplevelse

Er du i tvivl om noget i forhold til Det Grønne Museum og corona-virus, kan du kontakt museet på info@dgmuseum.dk eller +45 8648 3444