Corona-virus og museumsbesøg

Vi gør os umage for at sikre dig en god og tryg museumsoplevelse, når du som gæst besøger Det Grønne Museum i kølvandet på Corona-pandemien.

Museumsoplevelsen vil næsten være den samme som før pandemien, men som gæst vil du også opleve enkelte rum, der er lukket i en periode, flere skilte, spritstationer o.l. Og så skal du følge de grønne pile rundt i udstillingerne. Vi følger retningslinjerne fra myndighederne, og ændrer de sig, ændrer vi også vores tiltag.

Vores restaurant Den Gamle Stald har åbent. Se mere her.

Vi er på samme hold

Rundt omkring på museet vil du se vores særlige HOLD-skilt, som du også finder her på siden. Skiltet skal minde alle om at

  • holde til højre,
  • holde sig til de grønne pile,
  • holde afstand
  • og holde humøret højt.

På den måde kan vi sammen sikre et godt og trygt museumsbesøg.

Som skiltet indikerer, er der på gulvet en række grønne pile. Følg dem, så flyder trafikken den rigtige vej rundt i museet. Og husk at holde én meters afstand til andre end dem, du eventuelt besøger museet med.

Flere steder på museet kan du trykke på kontakter, swipe på skærme og hive i håndtag. Disse steder er blevet markeret med en lille pilfinger, og herfra vil du altid kunne se en af de mange opstillede spritstationer, som vi opfordrer alle til at benytte.

På museet gør vi ekstra rent og spritter af i overensstemmelse med anbefalingerne fra myndighederne.

Hvor er museumsbesøget anderledes?

Situationen betyder dog også, at der er enkelte oplevelser, du desværre ikke kan få i en periode. Vores indendørs legeplads, Børnenes Gård, er lukket, men du kan stadig besøge de udendørs legepladser og vores dyr. I udstillingerne har vi også afspærret enkelte små rum og kroge, hvor man må nøjes med at kigge ind.

Madpakkerummet er lukket, men kan åbnes for større grupper, der kommer sammen – spørg i butikken. Spis i stedet din madpakke i Lysningen ved siden af museumsbutikken, hvor vi har lavet ekstra afstand mellem bordene. Eller besøg vores restaurant Den Gamle Stald.

Vi laver løbende mindre arrangementet som fx Formidleren Fortæller, aktiviteter med frivillige, aktiviteter i Madens Hus og lignende. Til disse arrangementer, som til alt andet, overholder vi de til enhver tid gældende retningslinjer fra myndighederne. Det betyder blandt andet, at vi vil sikre, der er bliver holdt afstand, sprittet af og at antallet af gæster ikke overskrider det tilladte max. Derfor vil du kunne blive afvist eller må vente lidt på at få plads til et arrangement, ligesom vi kan se os nødsaget til at aflyse enkelte tiltag på dagen. Vi tilpasser os løbende de gældende retningslinjer.

Du kan se arrangementerne i vores kalender Det Sker.

Her på Kulturministeriets hjemmeside, kan du orientere dig i de gældende retninglinjer for “kulturinstitutioner, hvor publikum bevæger sig rundt”.

Vi glæder os til, at vi ses.

 

Besøg det grønne museum og få en sikker museumsoplevelse

Er du i tvivl om noget i forhold til Det Grønne Museum og corona-virus, kan du kontakt museet på info@dgmuseum.dk eller +45 8648 3444