Æbleweekend på Det Grønne Museum

Æbleweekend på Det Grønne Museum

Æblet er et af efterårets helt store glæder, og i efterårsferiens første weekend den 16. og 17. oktober skal den velsmagende frugt fejres. Det sker på Det Grønne Museum – lørdag endda med hjælp fra DR og Frank Erichsen.

Det Grønne Museums gårdsplads og æbleplantager danner rammen for fejringen af en af danskernes yndlingsfrugter: Æblet. Lørdag kommer DR og Frank Erichsen og optager en temalørdag, der sendes samme aften. Fejringen fortsætter på museet om søndagen uden TV. Begge dage byder museets frivillige laug, inspektører, gartnere og inviterede æbleeksperter på smagsprøver, inspiration, børneaktiviteter og mulighed for at købe et af museets historiske æbletræer.

 

Tidspunkt: 16. – 17. oktober 2021 kl. 10-15.

Pris: Entré 100 kr. voksne / GRATIS for børn u. 18 år.

Normal entrébillet gælder til alle aktiviteter. Lørdag er der adgang til DR’s aktiviteter på Det Grønne Museums udeområde uden køb af billet.

Historiske smagsprøver

Gå på en historisk kulinarisk smagsrejse med museets frivillige, som disker op med smagsprøver på historiske egnsretter, hvor æblet er i centrum. Æblecider, æbleflæsk, æbleskiver og honning serveres med fortællingen om æblets rolle i haver og køkkener.

Få bestemt dine gamle æbletræer

Villy Mougaard, pometmester ved Blomstergårdens Pomet, står parat til at bestemme dine æbletræer og kan svare på alle dine spørgsmål om æbler.

Museets gartnere viser og sælger et stort udvalg af museets sortiment af historiske æblesorter. Der er både 1-års og 2-års æbletræer.

DR optager temalørdag

Lørdag d. 16. oktober vil Frank Erichsen og DR optage en temalørdag til arrangementet. Udsendelsen sendes samme aften. Programmet lørdag og søndag er det samme bortset fra TV-optagelserne om lørdagen.

Æblemost

Museets Venneforening sætter en æblepresse op til at lave æblemost, og vi opfordrer derfor gæsterne til at tage en posefuld med af havens æbler. Æblemosteri er en rigtig familieaktivitet, men vi hjælper også gerne ved æblepressen. Husk flasker til mosten.

Oplev bl.a.

  • Mød Slagterlauget: hør fortællingen om æbleflæsk fra forskellige områder i Danmark og smag på æbleflæsk med æbler fra museet plantage
  • Mød Bryggerlauget: historisk ciderbrygning med æbler fra museets æbleplantage og smag på den
  • Mød Biavlerlauget: hør om vigtigheden af biernes bestøvning af æbletræer og smag på honning fra museets bigård
  • Mød Historisk Køkken: bliv klog på æbleskivens historie og smag på æbleskiver efter historisk opskrift
  • Mød Karle- og Pigelauget: salg af kandiserede Ingrid Marie æbler fra museets æbleplantage
  • Mød Madens Hus: på sporet af den hemmelige ingrediens: føl, duft og smag
  • Lav din egen æblemost: tag dine egne æbler med og pres dem på æblepressen
  • Smag på æblemost lavet på æbler fra museets plantage
  • Mød Villy Mougaard: tag et æble med og få det sortsbestemt
  • Salg af æbletræer: salg af 1-års og 2-års æbletræer af historiske sorter
  • Børneaktiviteter

Praktisk informationer

Når du skal ud og opleve Djursland i efterårsferien, så husk, at du får to museer for én pris, når du besøger Det Grønne Museum – og Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Prisen for voksne er 100 kr, og det er gratis for børn og unge under 18 år.

Hvis du vælger at ombytte din billet til et årskort, når du besøger os, koster et års adgang til begge museer kun 90 kr.

Vi har åbent hver dag i ferien fra kl. 10 til kl. 17.

Vi har masser af gode madpakkeområder både inde og ude, men bliver du sulten, mens du besøger os kan du også stille sulten i restauranten Den Gamle Stald, der ligger på museet, og som er åben alle dag fra kl. 11:30 til 14:30 (køkkenet lukket kl. 14).

Coronavirus og museumsbesøg

Det vil heldigvis være et næsten helt normalt museumsbesøg, der venter dig på Det Grønne Museum, Gl. Estrup i efterårsferien. Du kan læse mere om, hvilke initiativer vi fortsat gør for at sikre det tryggest mulige museumsbesøg her.

Find Det Grønne Museum